Veldre Historlag skaper ny historie i nye lokaler

FEIRER: Veldre Historielag er storfornøyd med sine nye lokaler. Fv. Gerd Karin Nylund, Valborg Gladhaug, Ingjerd Frantzen, Hans Haakensveen, Nils Rønning, Eva Jønsrud, Per Erling Aasen, Jan Bremseth og Øyvinn Østvoll.

FEIRER: Veldre Historielag er storfornøyd med sine nye lokaler. Fv. Gerd Karin Nylund, Valborg Gladhaug, Ingjerd Frantzen, Hans Haakensveen, Nils Rønning, Eva Jønsrud, Per Erling Aasen, Jan Bremseth og Øyvinn Østvoll. Foto:

Det 88 år gamle historielaget har flyttet inn i sine hittil største lokaler, og gleder seg stort over å få samlet alt av bøker, dokumenter og kunst på ett sted.

DEL

Veldre historielag har eksistert siden 1931, og har tidligere hatt lokaler på Veldrom og gamle Prøysenhuset. I 2013 flyttet de inn på Buttekvern med lager på Jølstad skole. Nå har de flyttet inn i ca. 65 kvadratmeter store lokaler i Ringsakerveien.

– Her har vi fått samlet alt vi har av bøker, dokumenter og kunst. Det eneste som ikke er her er gjenstander fra Furu skole og gamle Fagerlund skole, sier Nils Rønning.

Han gleder seg over å ha fått plassert hele samlingen på ett sted.

– Før måtte vi reise 18 kilometer for å få tak i ei bok, og det er ikke holdbart, sier Nils Rønning.

Besøk fra andre sia

Historielaget skal ha åpent på kveldstid den første mandagen i måneden, og på dagtid tredje mandag i måneden. På åpningsdagen hadde også Valborg Gladhaug fra Biri Historielag tatt turen for å beundre de nye lokalene.

– Det er i alle fall utrolig stort, og mye større enn det vi har på Biri. Det var veldig fint her, sier Gladhaug.

- Vi er ganske behjelpelige

Historielaget håper også at folk bruker lokalene.

– Det er absolutt muligheter for folk å komme hit og jobbe, lese eller bla i gamle dokumenter. Dersom man vil komme innom utenfor kontortid må man bare henvende seg til oss, så er vi ganske behjelpelige, sier Øyvinn Østvoll.

Det eneste de ikke har fått plass til, er gjenstandene de har samlet fra Furu, Brumund og gamle Fagerlund skole.

– Så god plass har vi dessverre ikke, sier Gerd Karin Nylund.

GOD PLASS: Veldre historielag har nå fått med seg hele sin samling av bøker, dokumenter og kunst til de nye lokalene i Ringsakerveien.

GOD PLASS: Veldre historielag har nå fått med seg hele sin samling av bøker, dokumenter og kunst til de nye lokalene i Ringsakerveien. Foto:

Artikkeltags