Ga 15 millioner kroner til Høgskolen i Innlandet – vil sikre kvaliteten

BLAR OPP: Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) blar opp millionbeløp til fusjonsarbeidet ved Høgskolen i Innlandet. (Foto: Marte Garmann/Kunnskapsdepartementet)

BLAR OPP: Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) blar opp millionbeløp til fusjonsarbeidet ved Høgskolen i Innlandet. (Foto: Marte Garmann/Kunnskapsdepartementet)

Artikkelen er over 2 år gammel

Regjeringen har bevilget 15 millioner kroner til Høgskolen i Innlandet for å sikre kvaliteten etter sammenslåingen av Høgskolen i Hedmark og Høgskolen i Lillehammer.

DEL

(Østlendingen) Høgskolen i Lillehammer og Høgskolen i Hedmark ble slått sammen til Høgskolen i Innlandet i 2017.

– En slik fusjon gir mange muligheter, men den krever også ressurser. Derfor bidrar regjeringen med ekstra penger til Høgskolen i Innlandet, forklarer forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) i en pressemelding.

Reformen av høgskole- og universitetssektoren, som regjeringen har ivret for, har ført til at Norge har gått fra å ha 33 statlige universiteter og høgskoler til nå å ha 21 utdanningsinstitusjoner.

Målet har vært færre, men sterkere institusjoner. Regjeringen har i flere runder bidratt med penger som går til samarbeid, arbeidsdeling, konsentrasjon og sammenslåing for å styrke kvalitetsutviklingen i universitets- og høgskolesektoren.

– Vi har høye ambisjoner for Høgskolen i Innlandet. Større og mer robuste fagmiljøer styrker utdanningene, forskningen og gir positive ringvirkninger i regionen. Disse pengene skal bidra til at høgskolen og innlandsregionen får enda mer igjen for sammenslåingen, sier Nybø.

Rektor Kathrine Skretting mener midlene er en kjærkommen støtte til fusjonsarbeid i Høgskolen i Innlandet. Hun legger ikke skjul på at fusjonen både koster tid og penger.

Artikkeltags