Når noen må hale fram «kjære deg» i en debatt slik du gjør, er det det sikreste tegnet på at vedkommende vet h*n har tapt. Hersketeknikk gagner ingen, lille venn, så kjære deg, Bucher, hold deg til saken og ikke minst hold hodet kaldt. Det handler fremdeles om at dyr blir sittende fast i feller som ikke fungerer som de skal bestandig, og altfor ofte må lide en langsom og pinefull død fordi dere fangstere vil ha byttet i skogen for dere selv og vil luke ut konkurrenten i «matfatet» – jeg tror neppe at dere sulter i hjel om dere la fellefangsten på hylla.

Du har visst veldig lyst på din egen sang. Igjen kommer du med usannheter, for det er absolutt ingen som har fått en egen sang fra Operaen Hylekoret. At det hele startet for å belyse den vemmelige pelsnæringa med satirisk vri er noe annet. At noen låter handler om visse grupper er også noe annet, og at navn blir nevnt når det er velfortjent er like mye noe annet. Barth Eide fortjener hver gang han blir nevnt, det skjønner du, ikke sant? Men jeg er dog et hyggelig menneske og her er dirigentens i Operaen Hylekorets reaksjon på ditt mas om å få din egen sang https://www.youtube.com/watch?v=z-goKUwGN2k

Og ja – det har du rett i, at jeg er opptatt av (ikke med) humor, også i sosiale medier. Humor er et sterkt våpen og både Ulvar og Operaen Hylekoret har truffet mange – på begge sider av saken. Men debatten mellom deg og meg (og Rovviltets Røst, og i dag enda flere) handler fremdeles om uskyldige dyr som blir torturert på grunn av fellefangst som du utøver som hobby for å få fryseren fullere. Den eneste sangen så langt om temaet, finner du her – Naturtortur https://www.youtube.com/watch?v=16XxRbarxDYog du kan jo høre om du blir truffet noen steder på den låta. At dyr og fugler blir sittende fast og langpines i store smerter når fellene ikke fungerer som de skal, er ikke noe å lage humor på. Det er ondt, barbarisk, grusomt og ikke morsomt i det hele tatt, og at du tviholder på din rett til å gjøre dette mot så mange små dyr er ikke engang mørk humor, det er skremmende! Da hjelper det lite at du legger ut et bilde som viser en av de få gangene dette torturredskapet fungerte som det skulle.

En undersøkelse bestilt av NJFF? Kjære deg, Bucher ... det faller jo på egen stengrunn med et solid brak, det. Ikke har jeg sagt at jeg syns kaniner i bur er greit, men at foreldrene ikke lærer ungene sine å torturere kaninene mens de er i bur. Det blir vanskelig å fortsette dette hvis du skal lese ting som ikke eksisterer mellom linjene, kjære deg. Og (sukk) dette handler fremdeles ikke om mink. Har du gått så tom for argumenter at du kun trekker inn ting som ikke omhandler dyreplageriet deres i skogen og arter som lider på grunn av din blodhobby? Det ser faktisk slik ut, kjære deg. Det hjelper jo ikke engang at Anne Margrethe Vadder forsøker å trekke debatten tilbake til hva det handler om. Du går til og med så langt som å nevne en stor mann som har fartet rundt på mange skoler i Sverige og advart om nynazisme ut fra egne ungdomsdumme erfaringer, hvor langt er du villig til å trekke det for å få fokus vekk fra dyreplageri, torturmaskiner og middelalderske fangstmetoder som nordmenn flest trodde var avskaffet for lenge siden? Kjære deg ...

Hvis hersketeknikk skal treffe, Bucher, bør du ikke bruke det mot noen som har full kontroll på hva du forsøker deg på i hjørnet du har skrevet deg inn i: wink:

Berit Helberg – litt av hvert.