Hotel Cæsar-stjerne blir Snekker Andersen

Sondre Krogtoft Larsen

Sondre Krogtoft Larsen Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Sondre Krogtoft Larsen blir Snekker Andersen i juleteateret som spilles utendørs på Prøysenhuset.

DEL

– Dette er jo den ultimate måten å komme i julestemning på. Prøysen og jul hører sammen, og Julekveldsvisa er en av mine favorittjulesanger, sier Krogtoft Larsen.

Prøysenhuset slipper nyheten i en pressemelding onsdag ettermiddag.

For mange er han mest kjent som Albert i såpeserien Hotel Cæsar som gikk på TV 2 i nærmere 20 år. Siden den gang har han spilt i flere teateroppsetninger, TV-serier og filmer, blant annet Max Manus.

– Vi er svært glade for å få med en så dyktig og anerkjent skuespiller i ankerrollen til årets oppsetning av «Snekker Andersen og Julenissen», sier produsent og assisterende kultursjef, Marthe Sørby.

– Ny opplevelse

Krogtoft Larsen har alltid vært glad i Alf Prøysens tekster og sanger, og husker godt da «Kanutten» gikk på barne-tv. Han var derfor ikke i tvil da han fikk tilbud om jobben.

– En av de fine utfordringene med denne jobben er å få inn dialekten, en dialekt jeg er veldig glad i, sier han.

For tredje året på rad setter Prøysenhusteateret opp stykket som bygger på filmmanuset fra 2016.

– Selv om historien er den samme, forsøker vi å gi publikum en ny opplevelse hver desember. I år kan jeg røpe at vi har lagt mye ressurser i å skape en helt spesiell nisseverden, sier regissør Camilla Bakken.

Det er satt opp seks forestillinger med premiere 30. november klokken 18.00.

Her er rollene

Julenissen og Fru Andersen spilles i år som i fjor av Dag Håvard Engebråten og Andrea R. Haave. De andre rollene er besatt av regionale amatører.

Snekkerfamilien består denne gangen av tre døtre, og Maiken Benno (10) fra Brøttum er tilbake som minstejenta Karen. Hun hadde samme rolle i 2017. Hun får følge av storesøstrene Emilie Nybakken (14) fra Brumunddal) og Hedvig Solum (13) fra Hamar.

Besteforeldrene spilles av Hege Nybråten (Moelv) og Frode Taraldsen (Brandbu). Han spiller også gamlenissen.

Mathias Benno (7) fra Brøttum spiller Snekker Andersen som ung, og Lars Engen Nordahl (Raufoss) postmann.

Nissefamilien består av nissemor Aina Åseth (Løten) og nissebarna Emilie Hasselgren Opsand (9) fra Stange, Mattis Olimstad Nordahl (9) fra Raufoss og Else Lundgren Dahlman (10) fra Hamar.

Artikkeltags