Gå til sidens hovedinnhold

Hovedsykehuset skal bygges i Moelv!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Da har vi endelig fått et vedtak om at det framtidige hovedsykehuset for Innlandet skal bygges i Moelv og det med styreleders dobbeltstemme.

Det er selve plasseringen som skaper stor uenighet både i sykehuset Innlandet sitt styret og nå sist i styremøtet i Helse sør-øst. Vi er imidlertid glade for at begge styrene ønsker et hovedsykehus. Mange av oss har vært bekymret om at dette skulle ende med ingenting og at man fortsetter med det som er i dag og det tror vi at Innlandet og særlig pasientene er lite tjent med. Brukergruppene som representerer pasientene har hevdet dette i mange år at en samling av alle tjenester i et hovedsykehus er det beste for pasientene.

Nå er det altså Brumunddal og Moelv man strides om. For mange i Innlandet og særlig de som bor lengst unna disse stedene ler litt av hele denne diskusjonen. Her snakker man om en avstand på 15 km der man har ny fire-felt E6 så for pasientene vil vi påstå at dette betyr lite med det utstyr som finnes i ambulanser og ambulansehelikoptre i dag. Vi vet at det før jul ble lagt fram en samfunnsanalyse som pekte på Brumunddal som den ideelle plasseringen ut fra avstand for ansatte som ikke ønsker for lang veg til jobb. Samtidig er det slik i dag at svært mange uansett yrker har minst en halvtime for å komme seg til jobb så vi skjønner ikke at dette skal være et avgjørende argument.

Vi har også fått med oss at Hamars ordfører Einar Busterud er svært misfornøyd med dette vedtaket. Det kan virke som at den gode Busterud begynner å gå tom for saklige argumenter når han sier at Hedmark Høyre kan se langt etter mandat i Hedmark ved stortingsvalget i høst, hvis helseminister Bent Høie stadfester dette vedtaket. Vi har imidlertid full tillit til at helseministeren hever seg over slike argumenter og bekrefter at hovedsykehuset for Innlandet skal bygges i Moelv.