Gå til sidens hovedinnhold

Høyre vil ha lavere skatt for folk flest!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Skatt er et område med tydelige skillelinjer mellom høyreside og venstreside i norsk politikk. Slik er det også i høstens valg. En eventuell ny rødgrønn regjering vil trolig bli avhengig av både SV og Rødt eller MDG. Dette vil få konkrete konsekvenser for folks skatteregning.

Tallgrunnlag fra SSB viser at 34 500 personer i Hedmark vil få økt skatt med SV sitt skatteopplegg, og 16 500 personer vil få økt skatt med Ap sitt skatteopplegg. I praksis betyr det at følgende yrkesgrupper kan få økt skatt med en rødgrønn regjering: jordmødre, journalister, maskiningeniører, psykologer, kiropraktorer, regnskapsførere, politibetjenter, biologer, landskapsarkitekter og konduktører.

Realiteten er at helt vanlige folk i normale yrker kan vente seg økt skatt med en rødgrønn regjering. Dette vil være negativt for den enkelte, og det løser ingen problemer for landet. Vi har allerede et svært høyt skattenivå i Norge og økt skatt vil ikke skape en eneste ny arbeidsplass eller få flere i jobb.

Høyre i regjering har senket skattene slik at en vanlig familie betaler om lag 14 000 kroner mindre i skatt i 2021 sammenliknet med om skattenivået fra 2013 var blitt videreført. De neste fire år vil Høyre gjennomføre moderate skattelettelser i det samlede skatte- og avgiftsnivået. Det vil sikre at alle sitter igjen med mer av sin egen inntekt. Stem Høyre hvis du ønsker lavere skatt de neste fire år!