Det er vanskelig å komme utenom å få et tips om Astrid Stramrud-Torsæter, når Ringsaker Blad skal presentere 24 frivillige fram mot jul. Tipset til Ringsaker Blad understreker hvor viktig hun er for Brumunddal jente- og guttemusikk, og korpsmusikken i byen.

– Astrid spiller en hovedrolle i planlegging av alt fra korpsturer, øvingshelger, konserter og sosiale sammenkomster for korpsets medlemmer. Hun stiller opp på stort sett hver øvelse og bidrar i slagverksgruppa, og hun er hovedansvarlig for all kommunikasjon med foresatte i korpset, står det i meldingen til RB

Astrid Stramrud-Torsæter

Alder: 53 år.

Bosted: Brumund.

Rolle: Korpsleder og primus motor i Brumunddal jente- og guttemusikk.

– Et unikum

Tidsbruken og innsatsen Astrid legger ned, er stor.

– Gjennom flere år har Astrid lagt ned mye tid i arbeid for skolekorpset, og hun har gjort og gjør en helt uvurderlig innsats i driften av Brumunddal jente- og guttemusikk, heter det i tipset.

Det er flere som mener Stramrud-Torsæter kan bli viet litt oppmerksomhet:

– Hun er et unikum av ei dame, som det virker som har fått tildelt et døgn med flere timer enn de fleste andre.

Hovedpersonen selv setter stor pris på å få høre det:

– Det var veldig koselig og veldig overraskende. Samtidig er det viktig å understreke at det er mange som gjør dette sammen. Når mange samarbeider, klarer vi å skape aktivitet som er bra for ungene, beskriver Stramrud-Torsæter.

Hun innrømmer at det blir noen timer, men at hun gjør det først og fremst fordi det er moro.

Alltid drevet med korps

Stramrud-Torsæter vokste selv opp med korps, og har spilt kornett siden hun var åtte år. Den gangen i Furnes skolemusikkorps. Der var hun også i voksen alder instruktør i juniorkorpset, før hennes egen datter i 2012 startet i Brumunddal jente- og guttemusikk.

– Så kom jeg vel inn i styret i 2014. Det er viktig at vi foreldre bidrar. Ellers blir det ikke noe korps. Jeg synes foreldre er flinke til å støtte opp om aktiviteter til ungene sine. Det fine med korps er at alle deltar sammen. Her er det ingen reservebenk, sier hun selv til RB.

Etter hvert har også begge døtrene begynt å spille i Brumunddal Brass, sammen med Astrid. Og når hun først får muligheten, benytter hun naturligvis anledningen til å promotere Brumunddal jente- og guttemusikk:

– Vi har fått med mange nye nå. Sju aspiranter og 10 drillere. Nå er vi totalt 19 som driller og så har vi 35 musikanter, juniorer og aspiranter. Vi har alltid plass til flere, melder Astrid, som alltid klarer å promotere aktiviteten i sitt hjerte.