Splitter ny trekkhundklubb: Vil organisere hundekjøringa i fjellet

LEDER FOR SPLITTER NY KLUBB: Siri Christine Fredriksen i Lismarka vil samle hundekjørerne som bruker Ringsakerfjellet. Her seler hun på hundene sine ved Finnøla i Ringsaker almenning.

LEDER FOR SPLITTER NY KLUBB: Siri Christine Fredriksen i Lismarka vil samle hundekjørerne som bruker Ringsakerfjellet. Her seler hun på hundene sine ved Finnøla i Ringsaker almenning. Foto:

Av

Lokale ildsjeler stiftet Mesna trekkhundklubb før jul. Klubben har ambisjoner om å rekruttere medlemmer fra Ringsaker, Lillehammer og Øyer.

DEL

- Vi skal være en klubb for både turkjørere og aktive konkurransekjørere. En klubb for alle. Enten de har én eller mange hunder, sier Siri Christine Fredriksen, historien første leder for Mesna Trekkhundklubb.

Klubben ble stiftet i oktober 2018. Hun forteller at initiativtakerne ønsker å bygge et miljø for hundekjørere som bruker utmarka i Ringsaker, Lillehammer og Øyer.

- Vi har valgt Mesna som navn fordi alle tre kommuner har en en bit av Mesnavassdraget. I tillegg ønsker vi å knytte til oss hundekjørere som bor andre steder på Østlandet, men som jevnlig trener her i distriktet, forklarer Fredriksen.

Erfarne folk

- Har du lyst til å begynne med hundekjøring så ta gjerne kontakt med oss for råd og veiledning om hundekjøring, trening, løyper og hundehold, ivrer Siri Christine Fredriksen.

Klubben har allerede flere garvede hundekjørere i sine rekker. En av dem er Leif Tore Lie som driver Sjusjøen Husky Tours. Både Ronny Frydelund fra Brumund og Eirik Lindstad (16) fra Lillehammer som kjører Femundløpet i helga, stiller til start som representanter for Mesna trekkhundklubb.

Hundeløyper

Den nye trekkhundklubben har full tilgang til det omtattende  løypenettet som samarbeidspartner Sjusjøen Husky Tours holder åpne med utgangspunkt i Finnøla, noen kilometer forbi Sjusjøen skisenter Natrudstilen. 

Leif Tore Lie er styremedlem i klubben og løypeansvarlig. Han ser bare fordeler ved å samle aktiviteten. Som løypeansvarlig og profesjonell hundekjører har han også et godt samarbeid med Ringsaker almenning og de andre store grunneierne i området. 

Hindre friksjon

De senere årene har Ringsakfjellet blitt et populært treningsområde for hundekjørere fra hele Østlandet. De lokale kjørerne vil gjerne ha med seg disse på laget. Ikke bare for å bygge et større miljø og utveksle erfaringer, men også for å kunne bidra til å kanalisere en større del av treningen til eksisterende hundeløyper.

På den måten kan man hindre at det oppstår friksjon mellom hundekjørere og andre brukere av utmarka.

Artikkeltags