Et hus fullt av husflid

Janne Sjåvik ( ansvarlig for arrangementet) og koftemester Tone Loeng. Sistnevnte holdt foredrag om kofter. Hun har startet en FB-gruppe med nær 100.000 følgere. Interessen for ulike former for husflid er det lite å si på.

Janne Sjåvik ( ansvarlig for arrangementet) og koftemester Tone Loeng. Sistnevnte holdt foredrag om kofter. Hun har startet en FB-gruppe med nær 100.000 følgere. Interessen for ulike former for husflid er det lite å si på. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Nordre Ringsaker husflidslag fylte Folkets Hus i Moelv. Med husflid og med folk.

DEL

Husflidens dag er en dag som feires over hele Norge. Det bidrog altså Nordre Ringsaker Husflidslag fint til. Med mange utstillinger av alt det arbeidet som er laget av medlemmene.

Et bredt spekter av husflid produsert av både damer og menn. Lokallaget viste fram et stort mangfold. 

Tom Armand Hansen er lokallagets leder, en av de få mennene som er leder for et lokallag i Norge. Han mener det er viktig med en sånn dag.

- Her får vi vist mangfoldet i lokallaget. Jeg håper dette kan bidra med å lokke og inspirere flere til å bli medlemmer. Spesielt har vi et ønske om å få flere yngre medlemmer, sier han.

Sjøl er han aktiv i foreningen, og bruker mye tid i smia på å lage kniver.

En annen som bruker mye tid i husflidslaget er Leif Egil Kristiansen. Han driver med tatersløyd. Denne teknikken har han lært av en tater og han har drevet med det i flere år. Kristiansen driver også med andre teknikker i husflidslaget.

Hovedgjesten på Folkets Hus var «koftemesteren» Tove Loeng. Hun holdt foredrag om koftehistorikk gjennom tidene. Hun ønsker å inspirere både eldre og yngre til å holde koftetradisjonen levende. I tillegg til å formidle koftenes historie, designer hun selv egne mønstre til kofter.

Facebookgruppen, «Koftegruppa» hun har startet samler omlag 100.000 følgere. Dette er med andre ord populært

Det ble en trivelig dag på Folkets Hus. Med utstilte produkter, foredrag, kafeteria og loddsalg.  Det lokket mange interessert gjester til arrangementet. 

Artikkeltags