– Det er ikke snaufjellet her

Styrer i Pihl, Per Fineid, ønsker å nyansere diskusjonene rundt utbygging av hyttefelt i Lunkelia

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Styrer i Pihl, Per Fined, ønsker å nyansere diskusjonen rundt utbygging av hyttefelt i Lunkelia.

DEL

Fineid viser RB rundt i områdene ved det så mye omtalte Lunkelia.

– Det er ikke snaufjell det er snakk om her som mange får inntrykk av. Det er granskau og einer opp til åtte meters høyde som preger hele feltet. Feltet er vegetert med skog,

Fineid mener at det skal være fullt mulig å ta godt vare på kvalitetene i området sjøl om det nå planlegges for hytter på det 174 mål store feltet.

Moderer

I det planlagte hyttefeltet kan det bli inntil 60 hyttetomter.

– De tomtene skal det være friareal mellom. Plassert romslig og fint. Tomtene på ett mål vil ikke ligge helt inntil hverandre. Da blir det skog og friareal mellom tomtene. Området skal framstå med terreng og natur også etter utbygging.

De foreslår at hyttestørrelsen ikke blir over 120 kvadratmeter for å tone ned hele inntrykket av hyttefeltet.

Bråk om atkomstveg

Men like mye som det planlagte feltet for hytteutbygging har atkomstvegene vært et omstridt tema. Det var nemlig ikke klart når politikerne vedtok å si ja til hyttefeltet.

Når reguleringsplanene blir lagt fram før jul regner Fineid at det blir mindre bråk om det:

– Fram mot at reguleringsplanene skal leveres vil det skisseres færre aktuelle atkomstveger inn til hyttefeltet enn de fem som er nevnt til nå. Det vil nødvendigvis gi mindre støy enn når det fortsatt er flere aktuelle alternativer, sier Fined.

Tror på gode løsninger

Blant annet viser Fineid det ene alternativet hvor vegen vil gå noe til siden for Høghaugsetra og hytta på andre siden av kjerrevegen opp der.

– Atkomstveger kan påvirke eksisterende hytter og løyper. Der mener at vi skal klare å finne gode løsninger. Vi får noen krysninger av løyper vi tror vi skal klare å gjøre bra.

Fjelløypa til Nordseter vil gå i nederkant av det planlagt hyttefeltet og Heståsmyra med skog imellom.

– Denne skiløypa vil ikke bli berørt.

Tror på utbygging

Fineid har møtt mye motstand i arbeidet med hyttefeltet. Blant annet har politikere på Lillehammer i to omganger varslet innsigelse på å stoppe planene.

Først trakk de innsigelsen i forkant av vedtaket med kommuneplanene i Ringsaker. Men i høst har de på ny levert innsigelse mot hyttefeltet.

Det stopper ikke Pihl fra videre arbeid.

– Min og Pihls arbeidsplan er at det skal bli utbygging her. Det er det åpnet for gjennom kommuneplan så vi jobber for å få til en god reguleringsplan til det formålet, sier Fineid.

Fakta Lunkelia

Et 174 mål stort felt mellom Lunkefjell og Heståsmyra på Sjusjøen

Planlegges utbygd med 60 hyttetomter på et mål av grunneier Pihl as.

I forbindelse med behandling av kommuneplan ble det vedtatt utbygging av Lunkelia med 19 stemmer mot 18 i kommunestyret.

Lillehammer kommune har i høst varslet innsigelse mot planene. Blant annet fordi Lillehammer har uberørte områder på sin side av grensa som vil bli betydelig forringet av veg- og hyttebygging i Lunkelia.

Pihl melder at de vil presentere forslag til reguleringsplan før nyttår.

Artikkeltags