(GD): Mannen i 60-årene, som nylig har vært gjennom hovedforhandling i Vestre Innlandet tingrett etter at han har gjort sin egen datter gravid, venter for øyeblikket på dom i den saken. Aktor la ned påstand om fire år og ti måneders fengsel for mannen på rettens siste dag.

Samtidig som dommen i saken ventes, bekrefter politiet i Møre og Romsdal overfor NRK at de har gjenåpnet etterforskning av mannen i forbindelse med en overgrepsmistanke mot en annen av hans døtre.

Tilbake i 2007 ble mannen etterforsket for vold og overgrep mot storesøsteren til datteren han gjorde gravid, men saken ble den gangen lagt bort.

– Vi har fått opplyst at far har gjort søstera gravid, så vi mener det er grunnlag for å se på den andre saken på nytt, sier politiadvokat Cathrin Remøy ved Møre og Romsdal politidistrikt til NRK.

Da storesøsteren til jenta, som ble gravid, vitnet i retten nylig, fortalte hun om hvordan faren forgrep seg både mot lillesøstera og seg selv. Hun hevder overgrepene mot henne starta tidlig i barndommen.

Det er hun selv som har bedt politiet om å gjenåpne saken.