Rådmannen ville ikke svare på spørsmål

ØNSKER SVAR: Familien Johansen med Selma, Hege Jeanette og Patrick i Gjerluvegen 43 i Nydal er lei av uvissheten.

ØNSKER SVAR: Familien Johansen med Selma, Hege Jeanette og Patrick i Gjerluvegen 43 i Nydal er lei av uvissheten.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Ap-veteran Kåre Korsveien ble en smule overrasket over at rådmann Jørn Strand ikke ville svare på et helt konkret spørsmål.

DEL

Huset til familien til Patrick Johansen blir liggende kloss inntil en rundkjøring i Nydal når planene om Ikea handelspark settes ut i livet.

Les også: – Som en fengselsgård

– Må forvente krav

– Vi må forvente krav om innløsing, sa plansjef Anne Gunn Kittelsrud da det ble snakket om rundkjøringen i reguleringsplanforslaget. Da kom Korsveien med oppfølgingsspørsmålet:

– Hvem avgjør om en bolig innløses, spurte Ap-veteranen, men det fikk han ikke noe svar på.

Familien Johansen som bor i Gjerluvegen 43, hadde sendt brev til kommunen og politikerne. De krever at huset blir innløst, som naboeiendommen, Gjerluvegen 41.

– Skissert en løsning

– En bør holde seg til å legge saken ut til offentlig ettersyn før en går for langt inn i alle slags diskusjoner om innløsing. Der vi er nå er det skissert en løsning, det er et privat reguleringsforslag som er sendt til oss. Vår administrative innstilling er å legge den ut til offentlig ettersyn. Da vil vi få alle innspill og synspunkter formelt kartlagt slik som loven angir, og så får vi håndtere hvert av de innspillene i etterkant. Det er mitt råd, sa rådmannen.

– Vi krever at vi blir løst ut på samme måte som Gjerluvegen 41. Noe annet aksepteres ikke fra vår side. Det siste året har vært som et mareritt for hele familien på Gjerluvegen 43, med tanke på usikkerhet i henhold til Olerudgruppen sine planer, skrev Patrick Johansen til politikerne.

Artikkeltags