– Som en fengselsgård

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

– Å bo med høye støyskjermer på flere sider av eiendommen, blir som å bo i en fengselsgård.

DEL

Det sier Patrick R. Johansen i Gjerluvegen 43 i Nydal.

Reguleringsplanforslaget til IKEA handelspark nord i Nydal, ble gjort offentlig tilgjengelig i dag, torsdag. Førstkommende onsdag skal Ringsakers politikere ha saken til behandling å legge den ut til offentlig ettersyn.
 

Går for rundkjøring

Forslaget innebærer en rundkjøringsløsning fra Gjerluvegen og inn til handelsparken. Løsningen om T-kryss løsning er blitt valgt bort.

– Med rundkjøringsløsning er det mulig å unngå inngrep i Gjerluvegen 43, men omgivelsene vil bli endret, skriver rådmannen i sakspapirene.

– Kom hit og se hvordan vi bor. Er dette et greit oppvekstmiljø for barn, sier Patrick Johansen. Han ønsker at huset blir innløst, og at de kan få litt forutsigbar framtid.
 

– Ikke til å bli klok av

– Jeg var på informasjonsmøte i Nydal onsdag. Kommunen sier en ting, og Olrudgruppen en annen ting. Det er ikke mye til å bli klok av, sier Johansen.

Planområdet er 269 dekar og ligger nord for E6 og øst for tettbebyggelsen i Nydal. Planen tilrettelegger for utbygging av inntil 90.000 kvadratmeter med handel, næring og tjenesteyting.

– Det vil bli store endringer for boligområdet med utbygging av handelspark i et område som har vært skog fram til nå. Men det er tatt tydelige grep i planforslaget som skal begrense ulempene, skriver rådmannen.

Artikkeltags