100.000 Ikea-kunder på en snau måned

Så mange som 100.000 har allerede besøkt Ikea Ringsaker

Så mange som 100.000 har allerede besøkt Ikea Ringsaker Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

En snau måned etter åpning har tretti prosent av befolkningen i Innlandet allerede besøkt Ikea Ringsaker. I morgen går besøkende nummer 100.000 over dørstokken toø varehuset i Nydal.

DEL

- Mottagelsen fra befolkningen i Innlandet har vært over all forventning. Vi føler oss beæret over at så mange allerede har tatt turen innom, sier Jens Listrup, varehussjef.

Overrasker besøkende nummer 100.000

Ikea definerer markedsområdet sitt i Innlandet til 150.000 husstander og 327.000 innbyggere.

I løpet av de fire første åpningsukene har 89.000 av disse vært på besøk. Det betyr at hele tjuesju prosent av alle som kan krype og gå i Innlandet allerede har testet ut stoler og senger i Ringsakers nye storstue.

På torsdag venter varehuset sin besøkende nummer 100.000 og varehussjefen står klar med en gledelig overraskelse.

- Når gjest nummer hundretusen kommer en gang i løpet av torsdagen spretter vi frem med et gavekort på titusen kroner til den heldige, smiler Listrup lurt.

Stor interesse fra hele regionen

Ikea Ringsaker er møbelkjedens sjuende varehus i Norge og det første som ikke ligger i tilknytning til en storby. Varehuset i Nydal belager seg sånn sett på trafikk fra større områder enn det IKEA for eksempel er vant til i Oslo.

Selv om det er hamarsinger og brumunddøler som topper besøkslisten har interessen vært stor fra hele region Innlandet.

- Naturlig nok er det flest av våre nærmeste naboer som foreløpig har besøkt oss, men vi er veldige glade for å se at vi er aktuelle for hele regionen og at folk ser ut til å være glade for at vi har kommet nærmere, sier Listrup.

Topp ti-listen over steder IKEA-kundene kommer fra viser også at hyttefolket stopper på veien. Oslo tar nemlig niende plass, foran IKEA Ringsakers nabo Moelv til sammenligning.

- Hytteeierne er en viktig målgruppe for oss og det er veldig gledelig å se at vi og Ringsaker blir en destinasjon på veien til fjells, sier Listrup.

Artikkeltags