Ikea venter storinnrykk i dag

FULLT kjør I KASSA: Det er ventet stor pågang i kassene på Ikea lørdag. Foto: Ole J. Stosve

FULLT kjør I KASSA: Det er ventet stor pågang i kassene på Ikea lørdag. Foto: Ole J. Stosve

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

7.124 besøkte Ikea Ringsaker på åpningsdagen. I dag ventes det over 10.000 kunder til varehuset.

DEL

Med 7.124 besøkende og 9.050 solgte kjøttboller gikk åpningen, ifølge varehussjef Jens Listrup, over deres egne forventninger.

Men i helgen ventes det flere folk.

Les også: Første Ikea med egen traktorparkering

– Storinnrykket begynte allerede i dag. Vi hadde faktisk flere folk inne den første halvtimen enn vi hadde på åpningsdagen. Dessuten er det skikkelig Ikea-vær og mange har fått lønn i dag, sa Listrup da vi snakket med ham fredag ettermiddag.

Birkentrafikk

Lørdag ser også ut til å bli en stor handledag.

– Jeg tror og håper på at det kommer 10.000 kunder lørdag. Ting flyter veldig bra inne i huset og i trafikken rundt selv om det er flere tusen her. Men jeg vil nok anbefale folk å komme tidlig sier Jens Listrup.

Les også: IKEA satser stort på hyttemarkedet

– Trafikken som går forbi oss på grunn av Birkebeinerrennet kan også bidra positivt, mener varehussjefen, som selv er en ivrig skiløper. Han skulle gå Birken i fjor, men da ble rennet avlyst på grunn av uværet.

– Jeg syntes ikke jeg kunne melde meg på i år siden vi har åpningshelg. Det hadde blitt rart. Men vi er en gjeng som skal gå samme løypa søndag, forteller han.

Styrket bemanning

Om det blir Birken eller Ikea som får værfordel i morgen, er vanskelig å si, men varehuset er i hvert fall forberedt.

– For å ta unna køen de første dagene har vi i tillegg til våre egne fått assistanse av medarbeidere fra flere av de andre IKEA-varehusene, sier Listrup.

Ordfører i Ringsaker, Anita Ihle Steen, åpnet varehuset torsdag og sier dette om etableringen.

– Dette er en av de største etableringene i regionen de siste åra, og med det sterke merkenavnet Ikea har, vil det også øke interessen blant andre for å etablere seg i området.

Over 200 har fått jobb på Ikea

Artikkeltags