Tor André Johnsen fra Fremskrittspartiet oppfordrer Høie til ikke å jage familier hjem fra hytta nå siste helg i høstferien.

I går ble det klart at reiserådene vil bli endret og regionene Gotland, Värmland, Västernorrland og Norrbotten i Sverige vil bli farget rødt og dermed medføre karanteneplikt.

Endringene trer i kraft fra og med midnatt natt til lørdag 10. oktober.

Johnsen viser til at det nå er høstferie i store deler av Norge og mange nordmenn har hytte i Sverige, særlig i Värmland.

– Jeg vil be Høie og regjeringen være litt fleksible her og sterkt vurdere at karanteneplikten først inntreffer ved midnatt natt til mandag. Slik at de som nå allerede er på hytta også får kost seg den siste helgen av høstferien, sier Johnsen.

– Jeg synes det blir feil å tvinge alle de som nå er på hytten over grensen til å avbryte høstferien og reise hjem i dag. For dem som allerede nå er på hytta vil ikke den siste helgen ha noen negativ påvirkning på smitterisikoen i Norge. Spesielt ikke siden vi vet at mange av dem som nå er på hytta kan bli tvunget hjem til kommuner og regioner med høyere smittepress enn der de er nå, sier han.

Johnsen mener for øvrig det hadde vært mest logisk om endringer inntrer ved slutten av helgen og ikke starten, altså inntrer ved ukens slutt midnatt søndag.

– Hvor uheldig dette slår ut se vi spesielt nå i høstferien, der folk blir nødt til å hive seg rundt på 24 timers varsel.