Vil ha grave-samarbeid for fiber

Samarbeid: Ordfører Anita Ihle Steen (Ap) forteller at kommunen vil vurdere å innføre samordnet gravemelding i kommunen, slik at man slipper gjentatt graving i gatene. FOTO: Arkiv

Samarbeid: Ordfører Anita Ihle Steen (Ap) forteller at kommunen vil vurdere å innføre samordnet gravemelding i kommunen, slik at man slipper gjentatt graving i gatene. FOTO: Arkiv

Artikkelen er over 1 år gammel

Flere reagerer på gjentatt graving i forbindelse med fiberutbygging i Ringsaker. Nå kan det bli slutt på problemet.

DEL

Fiberutbygging: Nylig skrev Ringsaker Blad om Roar Antonsen som har sett seg lei på at gata utenfor huset i Moelv flere ganger har blitt gravd opp for at ulike selskaper skal legge fiberkabel.

I ettertid har frustrerte beboere fra andre områder i Ringsaker kontaktet RB for å fortelle at det samme skjer flere steder i kommunen. Flere etterlyser at kommunen sørger for å legge føringer som gjør at utbyggerne må samarbeide om felles graving, slik at det bare graves én gang.

Teknisk sjef i Ringsaker kommune, Tor Simonsen, sa tidligere til RB at det er politikerne som må ta standpunkt til om det skal legges føringer om at selskapene må samarbeide.

– Uholdbart

Senterpartiets Odd-Amund Lundberg forstår godt frustrasjonen mange har over den gjentatte gravingen.

– Det er uholdbart at det graves opp og fylles igjen gjentatte ganger. Det er nesten amatørmessig, sier han til RB.

Han forteller at temaet har blitt tatt opp tidligere, og at det ble sagt at kommunen prøver å oppfordre til samarbeid mellom de ulike utbyggerne.

– Om det er slik at politikerne kan legge føringer for dette, er det helt klart noe jeg synes vi skal gjøre. Jeg støtter gjerne det, sier Lundberg.

Vil vurdere endring

Ordfører i Ringsaker, Anita Ihle Steen (Ap), forteller at det er flere kommuner som har innført krav om samordnet gravemelding.

– Dette er en ordning som kommunen kommer til å ta opp til vurdering og fremme en sak på, sier Ihle Steen til RB mandag.

Med en slik ordning må graveentreprenører legge fram planene om graving, slik at det kan koordineres med andre aktører.

– Hensikten er å redusere antall gravinger, hindre unødig forringelse av veggrunnen og redusere ulemper for publikum og næringsdrivende, sier hun.

Samtidig vil en slik ordning føre til noe lengre behandlingstid på gravesøknader.

– Det er fordi det må gjennomføres en høringsrunde før planen kan godkjennes, sier Ihle Steen.

Artikkeltags