En legende takker for seg

 Tom Richard Hovde har vært leder i  Brumunddal IBK i 12 år. Nå takker han av.

Tom Richard Hovde har vært leder i Brumunddal IBK i 12 år. Nå takker han av. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Etter 12 år som leder i Brumunddal IBK har nå Tom Richard Hovde takket for seg og sendt Hege Halvorsen ut på neste etappe som klubbens leder.

DEL

Helt siden oppstarten av klubben i 2003 har Hovde sittet som klubbens leder, stort sett kombinert med verv som sportslig leder for både yngres og senior samt kasserer.

I tillegg har han vært spiller der han i en årrekke var tilknyttet klubbens beste seniorlag, men har i de siste sesongene vært en betydelig bidragsyter på rekruttlaget.

Nå ønsker han å redusere antall hatter på hodet og gir seg nå som leder i klubben han var med å stifte.

Riktig tidspunkt

– Jeg trekker meg mens jeg fortsatt har mer å gi. Skulle jeg sittet en periode til hadde jeg risikert å miste gløden. Det var noe alle ønsket å unngå. Ettersom vi nå har fått inn flere ressurssterke personer til å videreføre arbeidet synes jeg det var et riktig tidspunkt å trekke seg på, sier Hovde.

Hovde forteller videre at hans avgang på sett og vis var bakt inn i en omstruktureringsprosess av klubbens ledelse som ble påbegynt for et par år siden. 

– For to sesonger siden begynte vi arbeidet med en organisasjonsmanuall som konkret beskriver hvordan klubben skal ledes og driftes på alle plan. Med den startet også arbeidet om å omstrukturere styret for å på sikt få på plass riktige personer til riktig verv og oppgaver. Da vi startet arbeidet med omstruktureringen for snart to år siden var dette også med tanke på at jeg en dag skulle kunne tre av som leder. Klubben er i dag blitt så stor at jeg ikke lenger har tid til alle de oppgavene jeg har hatt til nå og det har vært vanskelig å kombinere med familieliv, sier han. 

Skryter av Halvorsen

Det nye styret og i særdeleshet klubbens nye leder får de beste skussmål av Hovde.

– Hege Halvorsen har erfaring fra prosess- og prosjektledelse. Hun er handlekraftig og har det som trengs når nye oppgaver nå skal fordeles og følges opp. Hun har akkurat den kompetansen vi har lett etter som leder, sier Hovde og fortsetter:  

–  Klubben har i flere år stort sett vært ledet av det samme styret. Nå har det blitt gjort en kjempejobb med å finne nye styrekandidater, slik at de som har sittet til nå får en pause.

Artikkeltags