Høydramatisk da David slo Goliat i egen «stue»

Villt i hallen: Brage Holmstrøm og Dala tok jubel til nye høyder etter seieren mot erkerival Ajer i Mjøsderbyet.Foto: Petter Sand

Villt i hallen: Brage Holmstrøm og Dala tok jubel til nye høyder etter seieren mot erkerival Ajer i Mjøsderbyet.Foto: Petter Sand

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

(Brumunddal IBK – Ajer IBK 10-8) Et rekordstort publikum fikk servert et nervedrama av de sjeldne da Dala slo Ajer i Fagerlundhallen søndag.

DEL

Fra første dropp til sluttsignalet lød, fikk publikum servert et fantastisk nervedrama da Brumunddal ønsket Storebror Ajer velkommen til lokaloppgjør.

Innsats ordnet seier

Ringreven Brage Holmstrøm fikk hjemmepublikummet til å tro det umulige var mulig, da han sendte ballen kontant i nota etter kun et drøyt minutt spill.
Derfra bølget spillet fram og tilbake. Det er umulig å servere bedre reklame for egen sport.
En utrolig innsats holdt Dala inne i kampen, og tekniske Ajer-spillere merket at det var vondt å møte 100 kilo Bakkerud-muskler hos Dala.
I oppgjørets siste minutt tok Ajer i desperasjon ut sin målvakt, og med ryggen mot mål avgjorde Richard Alfstad oppgjøret da han satte ballen inn i åpent mål.

Utrolig motivert

Etter kampen var det en svært stolt og fornøyd spillende trener som skrøt av Dalas særdeles tapre soldater.
– Jeg har aldri vært så motivert som jeg var da jeg våknet i dag tidlig. Var det en kamp vi skulle vinne i år, var det akkurat den her. Nå har vi hatt marginene imot et par kamper, men i dag har vi marginene med oss. I tillegg spiller vi god innebandy. Så dette gjør at det er lett å motivere seg videre etter dette, stråler Richard Alfstad.
– Tror du dette var det som skulle til for å snu trenden?
– Nå har vi tre kamper i vente hvor det bør være muligheter for å vinne, men akkurat nå er det bare så utrolig deilig å banke Ajer.

– Blir lettere nå

Rutinerte og svært viktige Brage Holmstrøm spilte nok en gang en avgjørende rolle, og viste at han er viktig for Dala-mannskapet.
– Dette er terningkast seks, og som Richard (Alfsad journ.anm.) sa til meg før kampen: Vinner vi denne, så trenger vi egentlig ikke spille mer. For da er sesongen redda allikevel. Jeg skal innrømme at jeg ikke trodde det før kampen. Dette er bare usannsynlig mektig av gutta, sier en lattermild Holmstrøm.
– Nå blir det flere kamper på deg utover sesongen?
– Ja, det gjør det. Spørs om det ikke blir noen turer allikevel i år. Jeg trodde at vi får med oss seks poeng inn til jul, og nå er de tre første i boks. De tre poengene i dag hadde jeg ikke kalkulert med, men det smaker bare så usannsynlig deilig, avslutter måljegeren.

Årets første poeng

Før søndagens oppgjør i Fagerlundhallen sto Dala med null poeng, mens motstander Ajer hadde innkassert ti poeng på årets sju første kamper.
Neste oppgjør for Brumunddals stolte menn er hjemme mot Horten Dragons.
Det er naturlig å tro at det frister å ta turen på ny til neste kamp, for en gjeng som gir så mye skal en lete lenge etter. Sjelden har vel uttrykket David slo Goliat passer bedre, og et Ajer med de tidligere Dala-spillerne Bjørnar Eike og Arya Dehnavi ble tidenes første mjøsderby i 1. divisjon en trist affære.

Kampfakta
Seriekamp 1. div. øst herrer
Fagerlundhallen
Brumunddal IBK – Ajer 10 – 8 (2-3,4-3,4-2)
Mål: 1–0 01:35 Brage Holmstrøm (Sindre Smestad Pedersen), 1–1 08:35, 1–2 11:52, 2–2 15:59 Magnus Maller (Lars Johan Bakkerud), 2–3 18:40, 2–4 20:41, 3–4 22:54 Daniel Bråthen (Edmunds Egilitis), 4–4 Cato Ødegård (Richard Alfstad), 4–5 31:18, 4–6 31:40, 5–6 32:02 Daniel Bråthen, 6–6 39:25 Richard Alfstad (Edmunds Egilitis), 6–7 43:56, 7–7 48:36 Brage Holmstrøm, 8–7 49:38 Kjell Gunnar Opseth (Magnus Maller), 9–7 53:01 Magnus Maller (Cato Ødegård), 9–8 53:45, 10–8 59:51 Richard Alfstad
Dommere: Jimmy Geiryd og Snorre P. Korell
Tilskuere: 123

Artikkeltags