Innlandet Arbeiderparti: – Viktig å legge Hamar dødt som alternativ for hovedsykehus

ENIGE: Rune Støstad (fra venstre), Tore Hagebakken og Even Aleksander Hagen snakket varmt om Mjøsbrua i kulden ved Mjøsbrua.

ENIGE: Rune Støstad (fra venstre), Tore Hagebakken og Even Aleksander Hagen snakket varmt om Mjøsbrua i kulden ved Mjøsbrua. Foto:

Innlandet Arbeiderparti kalte inn til en kald pressekonferanse, og snakket varmt om Mjøsbrua.

DEL

(Oppland Arbeiderblad) – Den brede, dog skjøre politiske enigheten er at et nytt hovedsykehus skal ligge nærmest mulig Mjøsbrua, og da er det viktig å legge diskusjonen om Hamar som alternativ død nå, sa nestleder Rune Støstad i Innlandet Arbeiderparti.

Han var vert for pressekonferansen, som foregikk utendørs på bussholdeplassen like ved Mjøsbrua.

Ordfører Einar Busterud i Hamar kommenterer utspillet på følgende måte overfor Oppland Arbeiderblad:

– Det er Helse Sør-Øst som styrer prosessen og det må man forholde seg til. Hvis han tror dette er måten å vinne kampen om Innlandet på bør han kanskje vurdere å endre stil, sier Busterud.

Fylkesordfører Even Aleksander Hagen fulgte opp.

– Jeg merker en uro i befolkningen rundt dette temaet, og da er det viktig hva det ekstraordinære styremøtet i Sykehuset Innlandet sier på mandag, sa han.

Han mener styret med Anne Enger i spissen må tørre å ta et tydelig standpunkt, og mener styrelederen er enig med de tre politikerne.

– Ikke bærekraftig

Tore Hagebakken representerer Oppland Arbeiderparti i Helse- og sosialkomiteen på Stortinget, og sa til OA at også helseminister Bent Høie er enig.

– Det er ikke lenge siden jeg snakket med ham, og han ga uttrykk for at det er Mjøsbrua som er det naturlige valget, så får vi heller ta diskusjonen om plassering av akutt- og elektivt sykehus, sa han.

Hagebakken snakket varmt om viktigheten av å få samlet psykisk og somatisk avdeling i det nye storsykehuset, noe som har manglet hittil.

– Sykehusstrukturen slik den er i dag er ikke bærekraftig på noen måte, derfor er det viktig å kunne bli enige om å samle tilbudene ved Mjøsbrua.

SAMLING: f.v. Tore Hagebakken, Rune Støstad og Even Aleksnder Hagen mener det er viktig å samles om Mjøsbrua i diskusjonen om hovedsykehus.

SAMLING: f.v. Tore Hagebakken, Rune Støstad og Even Aleksnder Hagen mener det er viktig å samles om Mjøsbrua i diskusjonen om hovedsykehus. Foto:

Plassering?

Selv om de tre politikerne ikke ønsket å velge side, ga de uttrykk for at det mest logiske vil være at hovedsykehuset havner på Moelv-siden.

– Men det viktigste er ikke hvilken side av brua det blir til slutt, men at vi som et fellesskap i Innlandet fylke får en investering til nesten ni milliarder som vi kan plassere som et midtpunkt og knutepunkt i fylket, sa fylkesordfører Hagen.

Leder Anita Ihle-Steen i Innlandet Arbeiderparti ønsket ifølge nestleder Støstad ikke å delta på pressekonferansen, siden hun er ordfører i Ringsaker, som er en av kommunene som gjerne vil ha hovedsykehuset.

Artikkeltags