Gå til sidens hovedinnhold

Innlandet Arbeiderparti vil velge Anita Ihle Steen som sin første leder

Artikkelen er over 2 år gammel

Ordfører i Ringsaker, Anita Ihle Steen, foreslås som første leder av Innlandet Arbeiderparti.

– Det er et veldig godt utgangspunkt når Anita Ihle Steen, ordfører i Ringsaker, blir den første lederen av Innlandet Arbeiderparti. Hun var også svært positiv da vi spurte henne om å være kandidat.

Det sier valgkomiteens leder Espen Johnsen, i dag ordfører i Lillehammer. Partiet presenterte sitt forslag foran årsmøtet på Baker Kristiansen i Moelv i dag.

Johnsen mener Ihle Steen er dreven og erfaren politiker og har stor erfaring for å kunne bli en god leder når de to fylkespartiene nå skal slås sammen.

– Hun vil være en leder for hele Innlandet. Vi må få på plass en ledelse som fungerer fra dag en og som viser at vi er et felles parti.

Ihle Steen er glad for å bli spurt:

– Det er en ære å bli spurt. Det er et stort parti. Et parti med historisk sterke røtter. Et parti som har vært synlige i Hedmark og Oppland. Et parti som har vært med på å skape utvikling. Samtidig er det noe skummelt for nå er vi på veg inn i noe nytt. Vi må ta ansvar. Vi må skape engasjement.  Dette skal vi få til å fungere til beste for mange. Vi må få på plass en organisasjon som fungerer.

Hun tror Innlandet har noen utfordringer.

– Mye er på stell her, men så ser vi også at vi må synliggjøre våre sterke sider for å trekke statlige inntekter og statlige arbeidsplasser hit.

Hun tror på entusiasme.

– Jeg tror på de gode sakene og jeg vil få til godt samarbeid.

Hun understreker at hun ikke takker ja til ledervervet for å nærme seg aktuelle posisjoner sentralt. Hun har ingen tanke å sitte på Stortinget.

– Jeg er hjemmekjær. Trives godt her jeg er. Den måten du jobber på Stortinget er fjernt for meg. Jeg vil se resultatene av vedtakene jeg fatter. Jeg tror ikke jeg passer der inne, men jeg har stor respekt for dem som sitter der. Så jeg har ærlig talt ikke noe ønske om å få meg en plass på Stortinget, men jeg har sagt aldri i verden mange ganger jeg, sier hun med en liten latter.

Rune Støstad, ordfører fra Nord-Fron, er foreslått som nestleder. Anita Ihle Steen får også god tilbakemelding av den aktuelle nestlederen.

– Jeg har stor respekt for den jobben hun har gjort. Hun er raus og inkluderende og har fokus på å skape godt fellesskap og god politikk, mener foreslått nestleder Rune Støstad.

Årsmøtet avholdes 2. og 3 mars.

Resten av innstillingen til styret:

Leder av kvinnenettverket: Lise Sellnes fra Nord-Odal

Leder av studieutvalget Mads Furu fra Lillehammer

Styremedlemmer:

Nils Kristian Sandtrøen fra Tynset

Anne-Marthe Kollbjørnhus fra Nordre Land

Magnus Stenseth fra Elverum

Gry Haugsbakken fra Gran

Håvard Halvorsen fra Nord-Aurdal

Arbeiderpartiet har ordfører i 26 av 46 kommuner i Innlandet og også fylkesordfører i Innlandet.