Politiet: – Trygt å gå på skolen

Politiet vurderer ikke trusselen mot fem skoler i Innlandet som reell, men opplyser at de ser alvorlig på slike trusler.

DEL

Det skriver Innlandet politidistrikt i en pressemelding tirsdag formiddag.

– Truslene anses som ikke reelle og politiet anser det som trygt å gå på skolen, står det i pressemeldingen.

Bakgrunnen er at det natt til tirsdag ble sendt en trussel til fem skoler i Innlandet, og skoler andre steder i Norge. Trusselen gikk ut på at noen kunne komme til å oppsøke skolene med våpen.

– Trusselen var likelydende og uspesifikk. De aktuelle skolene er Storhamar videregående skole, Gjøvik videregående skole, Hadeland folkehøgskole, Sentrum videregående skole i Kongsvinger og Ringsaker videregående skole, skriver politiet.

Bevæpnede patruljer ble i morgentimene utplassert ved de berørte skolene. Rett før klokken 09.00 avsluttet politiet patruljeringen.

– Politiet ser svært alvorlig på slike trusler og har iverksatt etterforskning, skriver politiet.

I en annen pressemelding tirsdag formiddag, fra Innlandet fylkeskommune, skriver fylkeskommunen at det var ansatte ved Storhamar videregående skole som i Innlandet først ble oppmerksomme på trusselen.

Meldingen til skolene gikk på at noen kunne komme til å oppsøke undervisningsstedene med håndvåpen.

– I Innlandet ble trusselen først oppdaget av ansatte ved Storhamar videregående skole, som varslet politiet. Politiet fulgte opp med å varsle øvrige skoler, og rykket også ut til flere av Innlandets videregående skoler. Politiet rådet skolene til å opprettholde vanlig skoledrift, men med stengning av alle dører unntatt hovedinngangene, samt å følge med på sosiale medier, skriver fylkeskommunen i pressemeldingen.

– Som skoleeier har vi planer og rutiner for hvordan vi skal forholde oss i slike saker. Vi har vært i dialog med berørte rektorer, og forholdt oss til politiets anbefalinger, sier fylkesopplæringssjef Tore Gregersen, ifølge pressemeldingen.

Fylkeskommunen skriver at situasjonen forløpte uten dramatikk, og at de ikke har mottatt meldinger som tyder på panikk ved noen av skolene. Politiet opplyser tirsdag morgen at de ikke vurderer truslene som reelle.

– Naturlig nok er det noen som blir redde, og det har vært noen foreldre på tråden. Vi forholder oss til politiet, og elevene kan trygt følge anvisningene fra sin rektor og lærere, sier Gregersen.

Artikkeltags