– Det var masse folk og god stemning da vi arrangerte Bypåske i Moelv i fjor. Nå er vi klare til å gjenta suksessen, sier Henriette Enger i Ringsaker kommune.

Med seg på arrangørsiden har kommunen Moelv handelsstand, biblioteket, samt lag og foreninger.

Årets arrangement gjennomføres lørdag 1. april. Og det er et rikholdig program som venter publikum.

Det meste skal skje på Gatetunet, der The Sixpence Brothers innleder med konsert klokken 12. Her blir det også grilling av pinnebrød og salg av egg.

Nytt av året er at barna kan lage sine egne fuglekasser. Lions Club Ringsaker er hyret inn for å veilede ungene. Samme forening sponsor alt av materiell forbindelse med verkstedet.

Matservering

Spisestedet The Crown åpnet dørene i Moelv for snart fire år siden. Siden oppstarten har de hatt uteservering på fortauet utenfor hovedinngangen. 1. april, som en del av Bypåske, serverer de mat og drikke ute på selve Gatetunet.

– The Crown er en populær plass i Moelv. Nå har vi inngått et samarbeid der målet er å blåse litt liv i Gatetunet gjennom hele sommeren. Hver lørdag fra og med 13. mai skal spisestedet serverer lunsj i forbindelse med kommunens faste underholdningsarrangement. Vi ser for oss en oase der publikum bruker både torget og byen. 1. april blir det prøvestart for det som skal skje i sommer, forteller Henriette Enger.

Prosjektleder Janne Hemma i Moelv Handelsstand hilser samarbeidet velkommen.

– Jeg tror tiltaket vil bidra til å trekke flere personer til Moelv sentrum. Her blir det mulig å nyte en lunsj i koselige omgivelser med liv og musikk fra scenen, sier hun.

Perledykking og musikkbingo

Hanan Abu-Al-Ula er daglig leder ved The Crown. Hun sier til RB at hun setter pris på samarbeidet med kommunen.

– For noen uker siden startet vi opp med fast lunsjservering inne på restauranten. I sommer skal vi severe lunsj ute på Gatetunet. I utgangspunktet vil det skje i forbindelse med kommunens arrangement hver lørdag, men vi håper å kunne utvide tilbudet gjennom sommeren, sier hun.

Men først er det Bypåske i neste uke som gjelder. Og det er ikke bare på Gatetunet at ting skjer. På biblioteket inviteres både barn og voksne til påskequiz. Samme sted blir det også påskeverksted med Nordre Ringsaker Husflidslag. Noen hundre meter unna, nærmere bestemt i byens flotte svømmehall, kan barn få prøve seg på perledykking.

Vi tar også med at The Crown inviterer til musikkbingo på kvelden.

Også i Brumunddal blir det Bypåske 1. april. Her vil Ringsaker kommune komme tilbake med informasjon i forbindelse med programmet. Men vi kan allerede nå nevne at det blir afterski hos God & Mett Gastrobar og musikkbingo på Peppes Pizza.