Ringsaker Blad har tidligere omtalt at LHL Ringsaker har innledet et samarbeid med historielagene i Veldre og Furnes om gåturer med historisk sus i og rundt Brumunddal. I en pressemelding fredag kommer det fram at også Ringsaker Historielag har blitt med på laget, og derfor blir det også slike turer i og rundt Moelv.

Den kommende tiden arrangeres det to turer, først i Brumunddal 22. mai. Leder i LHL Ringsaker, Per Buvik, utdyper:

– Vi inviterer medlemmer og andre interesserte til en historisk gåtur langs Brumunda fra Sveum og opp til Narud Vannverk. Per Sandbakken og Mikkel Erik Hangenholen fra Furnes Historielag viser veg og forteller. Oppmøtested er parkeringsplassen på Sveum ved elva.

Den andre turen arrangeres i Moelv 30. mai. Om denne turen sier Buvik følgende:

– Vi inviterer medlemmer og andre interesserte til en historisk vandring i Moelv sentrum. Harald Moberg fra Ringsaker Historielag viser veg og forteller. Oppmøtested er ved inngangen til Garveriet.

Per Buvik oppfordrer til stor deltakelse, ikke minst med tanke på helsegevinsten.

– Hvert skritt teller når det gjelder fysisk aktivitet og helse. Å gå tur regelmessig og i riktige mengder er faktisk knyttet til vel så gode fordeler som løping, når det gjelder risikofaktorer som høyt kolesterol og blodtrykk, sier han.