Gå til sidens hovedinnhold

Alt klart for ny hockey-klassiker

Hockeykampen publikum elsker

Artikkelen er over 2 år gammel

Supportere fra Ringsaker strømmet til Hockey Classic på Lillehammer i fjor. Nå kan hockeyfolket glede seg til ny fest.

Det har vært usikkerhet om Lillehammer Ishockeyklubb fikk på plass en ny storkamp i Håkons Hall mot erkerival Storhamar.

– Det er ikke helt enkelt å få dette tilpasset terminlista. Så det har vært noen diskusjoner, men det blir Hockey Classic lørdag 17. november, bekrefter sportslig leder i LIK, Atle Svensrud fra Lismarka.

Betyr mye

Han er ikke ansvarlig for arrangementet i Håkons Hall, men kan skrive under på at kampen betyr svært mye for hockey-interessen.

– Vi får vist fram hockeysporten. Ikke bare i hovedkampen mellom Lillehammer og Storhamar, men også med alle kampene som spilles av yngre lag gjennom hele dagen i Håkons Hall. TV2 var rigget i hallen og sendte fra alle kampene dagen igjennom. Det er klart at det betyr veldig mye, sier han.

Svensrud er ikke i tvil om at det gir stor interesse og igjen økt rekruttering for sporten med slike arrangement.

Mye ekstra arbeid

Å rigge til Håkons Hall, som til vanlig ikke brukes som ishockeyhall på Lillehammer, betyr mye arbeid. Timeplaner med ordinær aktivitet må settes til side og det må legges is i hallen.

– Vi spiller til vanlig i Kristins Hall. Å spille i Håkons Hall er noe helt annet. Dessverre kunne vi ikke bruke den under finalekampene (mot Storhamar red.anm.) i fjor, sier Svensrud.

Under fjorårets Hockey Classic var det 10.231 tilskuere på plass og L.I.K satt igjen med 1,4 millioner kroner.

Har troppen klar

Svensrud gleder seg også over å være i mål med å få på plass alle spillere i troppen for 2018/19-sesongen. De aller beste utenlandske spillerne er ute, og er erstattet med nye.

– Vi tror vi har fått på plass bra folk pluss spillere fra egen klubb. Totalt er det 25 spillere i troppen. Å gjenta fjorårssesongen hvor vi kom til finalen, er jo et mål for oss, sier Svensrud til Ringsaker Blad.