Ivan (13) og Jonathan (13) er to av mange gode spillere på GJ13-laget til Brumunddal IBK, som aller helst hadde likt å spille innebandy døgnet rundt hvis muligheten hadde bydd seg.

Nylig fikk de også sjansen på det ypperste nivået klubben har å tilby på herresiden.

For 7. februar ble Moen Tøraasen den yngste a-lagsspilleren på banen for innebandyklubben noensinne, i en alder av 13 år og 167 dager. 31 dager senere fikk også Vestli Engebakken sin debut, men da han er litt eldre enn lagkompisen, fikk Moen Tøraasen beholde rekorden.

– Tok oss godt imot

Ringsaker Blad møter de to i Fagerlundhallen. Ivan er snart ferdig med sin åttende sesong på innebandybanden. Jonathan kan på sin side skilte med fem sesonger som innebandyspiller.

De innrømmer begge at de var litt nervøse før de fikk sjansen på a-laget, men duoen skryter av mottakelsen de fikk av de store gutta.

– Hvordan var det å få spille med a-lagsgutta?

– Det var ganske gøy. De tok oss veldig godt imot oss og løftet oss, svarer Ivan, som allerede for 3–4 år siden satte seg et mål om at han på et tidspunkt skulle spille på a-laget.

Nå er det målet nådd, og de to forteller at det langsiktige målet er å spille innebandy så lenge det er gøy.

– Også er det jo en liten drøm å kunne reise på Gothia Innebandy Cup i Sverige, sammen med GJ13-laget, forteller de.

– Det vi gjør sammen

– Hva er det som gjør innebandy så gøy?

– For min del så er det at det er mye som skjer i spillet, og det som skjer er ikke spikra i forkant, svarer Jonathan.

– Ja, også er det mye fart, legger Ivan til.

Men det er ikke bare selve spillet, farten og a-lagsdebut som gjør innebandy gøy, men det er også alle medspillerne på GJ13, gjengen de har spilt sammen med i flere år gjør, som gjør innebandy til en sport de elsker. For å kunne briljere på banen, trenger man hele laget, understreker duoen.

– Hva er de beste opplevelsene dere har hatt med å spille innebandy?

– Alt er bra, men det er nok når vi gjør det sammen som et lag at det er best, svarer Jonathan, og får et bekreftende nikk fra Ivan.

Moen Tøraasen og Vestli Engebakken forteller videre at det bak det å bli god, ligger det en god del timer med en blanding av lek, moro, kølle og ball. Og de understreker at alt ikke må være så seriøst. Guttene mener det ofte holder å ha det gøy med det man driver med, sammen med resten av laget, for å utvikle seg.

– Skikkelig stolt

Duoen får god støtte og ros fra sin trener på GJ13 laget, Daniel Halvorsen, som også er leder i Brumunddal IBK.

– Jeg er skikkelig stolt over gutta, som har vist at de er modne nok til å kunne prøve seg med seniorene på a-laget, sier treneren og klubblederen.

Han forteller at Brumunddal IBK har fokus på å legge til rette for at alle spillere skal føle mestring og motivasjon, og at de har et mål om å beholde alle spillere så lenge som mulig. Og Halvorsen kan også røpe at Moen Tøraasen og Vestli Engebakken kan få selskap av flere lagkamerater om ikke lenge.

– Allerede neste sesong er det flere av gutta på Gj13 laget som vil kunne få prøve seg på a-laget, avslører Halvorsen.