Han omtales som en ja-mann, som visstnok også har lært seg å si nei til et bestemt spørsmål.

Men først til kåringen: For Stein Hesthagen ble i helga tildelt prisen som årets lastebileier av Norges Lastebileier-Forbund Innlandet. Det er 28. gang de deler ut prisen til årets lastebileier, skriver forbundet i en pressemelding.

– Noen ganger har vi gitt prisen til en enbilseier med en spesiell historie eller satsing. Noen ganger til flerbileiere. Noen ganger til medlemmer som har gjort en fremragende innsats i organisasjonen, står det.

Årets lastebileier for 2023

I år går prisen til en de beskriver som en ja-mann:

Det har de en forklaring på:

– Årets lastebileier sier alltid ja når han blir spurt om å stille opp i lastebilsammenheng eller gjøre en dugnadsjobb: Han kan utrolig mye om bransjen. Han er en praktikker som fikser det meste med hendene sine. Han er en dyktig og rutinert sjåfør.

Men han kan altså også si «nei», skriver forbundet:

– Hvis oppdragsgiverne prøver å prute, prøver å diktere avtalene uten ta hensyn til at transportøren skal tjene penger eller lager et kjøreopplegg som er vanskelig å få til. For eksempel fast kjøring midt på natta.

Har stilt opp i en årrekke

Det blir også beskrevet at årets lastebileier har klare meninger og ikke går rundt grøten.

Han har også stilt opp som tillitsvalgt i NLF i en årrekke.

– Han har vært lokalavdelingsleder i en årrekke. Han har sittet i styret i NLF Hedmark og NLF Innlandet siden 2005 – det blir 18 år. En periode også som nestleder. Og han har i løpet av disse 18 årene kun vært borte fra ett styremøte. Han sitter i NLFs valgkomité sentralt. Og han er gründer og daglig leder i sin egen transportbedrift – som går med med pent overskudd og har peeng på bok, står det i begrunnelsen fra Norges Lastebileier-Forbund Innlandet.

NLF Innlandet er den største av sju regioner i Norges Lastebileier-Forbund og har 500 bedriftsmedlemmer.