MjøsSki-løperen kjempet hardt mot løpere som Pål Golberg og Didrik Tønseth, og slo løpere som Emil Iversen og Sjur Røthe. Brumunddølen er inne i sin andre sesong som seniorløper. Åpningshelga på Beitostølen viste at han har tatt nye steg som langrennsløper.

Etter et godt renn på lørdag gikk det altså enda bedre plasseringsmessig søndag. Han endte til slutt på 13. plass. Han var 37 sekunder bak vinneren Johannes Klæbo. En løper som Emil Iversen måtte gi tapt for Vika søndag.

Fornøyd

Vika kunne selv stå og følge med på at den ene løperen etter den andre måtte gi tapt for tiden hans, etter at han kom i mål. For Vika betød det litt ekstra å komme seg foran Martin Kirkeberg Mørk.

– Han har alltid vært en stor rival. Han er på rekruttlandslaget og har alltid vært hakket bedre enn meg. Det er ekstra godt å se ham bak meg nå. Da er jeg godt fornøyd, melder Vika, etter at han så konkurrenten klokket inn etter ham.

MjøsSki-løperen startet offensivt på 10-kilometeren søndag.

– Jeg ble kanskje litt overivrig. Jeg får kjenne det litt på slutten. Det er tungt å gå skirenn, men jeg er veldig godt fornøyd med dette, slår han fast.

Har mål om verdenscup

Vika har klare mål denne sesongen.

– Jeg har lyst til å etablere meg som en av de beste U23-løperne. Da snakker vi world cup og U23-VM. Det vil si verdenscup på nasjonal kvote. Hadde jeg gått 10 sekunder raskere lørdag, hadde jeg vært beste U23-løper. Et stavbrekk kostet meg tid, forteller Vika.

Første sjanse i verdenscupen kommer på Lillehammer om 14 dager. To plasser er forbeholdt U23-løpere. Søndag var han tredje beste U23-løper.

– Går jeg fort nok på Gålå (norgescup neste helg red.anm.) vil jeg være en sterk kandidat til Lillehammer. Det hadde vært en drøm, sier han.

Så legger han til:

– Det hjelper ikke bare å gå, man må gå bra også. Det er veldig mange gode skiløpere i Norge.

Hovde hevet seg

Også Håvard Hovde fra Mjøsski leverte godt søndag. Han slet på klassisk lørdag, men på fristil ble han nummer 29. Han var 56 sekunder bak Klæbo, som vant.

– Det var tungt. I dag gikk det bedre enn i går. Jeg bruker åpningshelga for å komme i gang litt. Lørdag var det dårlig, sier Hovde.

Han har slitt litt med en skulderskade, men plages ikke for mye med den når han går ski på snø. Målet er å stabilisere seg høyere opp på listene i år.

– Jeg håper å gå jevnt og plassere meg topp ti på distanserenn i norgescupen og skandinavisk cup. Verdenscup må komme på sikt, sier Hovde.