– Vi skulle gjerne ha fått sendt ut en etterlysning på en papegøye, vi. Det begynner å haste veldig med tanke på at kulda setter inn. Det ér en Timneh, grå Jako-papegøye som heter Jaka. Hun ble dessverre skremt vekk fra vårt hjem på Stavsjø, den 20.08.19, og vi har ikke sett henne siden.

Slik begynner e-posten Ringsaker Blad har fått fra eier Monica Terese Kjølgård.

Hun forteller videre at Jaka kan ha vært observert langs Tangnesveien på Gaupen, samt ved skolen på Stavsjø, og langs Furnesvegen ved Brumunddal.

– Tamme papegøyer kan fly langt, hvis de blir skremt nok til det, sier Kjølgård.

Eierne har også fått en beskrivelse fra en dyretolk om hvor Jaka kan befinne seg. Den er slik:

«Føler absolutt at hun lever, men får følelse av at hun ikke ser like bra ut. Sluppet mye fjær (stress/myting) og får litt trykk i hodet og noe i kinnet på venstre side. Men ellers kjenner jeg ikke at noe er galt. Og ikke noe av det jeg kjenner føles alvorlig. Jeg føler hun ikke søker seg helt til folk, litt sky av situasjonen men likevel holder hun seg i nærheten av folk. Hun har og funnet mat hittil, men det blir selvsagt vanskeligere framover nå. Jeg ser en nedlagt eldre kiosk eller landhandel der hun nå oppholder seg. Denne ligger rett ved en veg, men vegen er nå lite trafikkert, som om det er laget en ny veg som erstatter denne. Det er landlig og litt avstand mellom gårdene, en del skog. Men hun skremmes litt av skogen, stort og tomt. Virker som om hun har funnet trygghet ved dette tomme bygget. På siden/baksiden er det noe som ligner på en carport eller i alle fall tre vegger og tak. Hun søker ly der. Tror butikken er gråhvitt, mens dette bak er mer hvitt, men solbleket/svakt gult.»

Monica Terese Kjølgård utlover nå dusør hvis noen klarer å finne deres kjære Jaka.

– Hvis det er noen som kan vite om noe slik sted i distriktet, ikke nøl med å ta kontakt. Vi savner henne veldig, da hun var utrolig kjærkommen for oss, og vi betaler 3500 kroner til den som hadde klart å finne henne. Det er viktig å se nøye etter i uthus og garasjer, hvor hun eventuelt kan gjemme seg. Ellers sette ut vann og solsikkefrø, oppfordrer hun.