Jegeren fikk 18-taggers elgokse "rett i fanget" - måtte senke rifla

Ottar Randgaard måtte la 18-taggeren gå. Video: Ottar Randgaard

Artikkelen er over 4 år gammel

Elgjeger Ottar Randgaard fra Brøttum gjorde store øyne da den voksne elgoksen med 18 tagger kom rett mot han på post. Men jegeren måtte senke rilfla.

DEL

Årsaken er enkel. Jaktlaget hadde ikke elgokse på kvota. Til fortvilelse for jegeren selvsagt:

- Den følelsen... Når 18-taggeren kommer spaserende på 7,62 meters hold, og vi ikke har voksen okse på kvota... Men moro læll, skriver Randgaard på Facebook.

For Randgaard rakk å sikre oksen på film.

Venner av jegeren lurte på om han ikke var redd da oksen kom så nært.

- Satt 3 meter oppetter en granlegg, så helt trygt, med mindre den hadde satt verdensrekord i høyde, slo brøtningen fast.

Randgaard har ikke selv, eller vært med på jaktlag, som har felt en slik okse.

-  Vi hadde nok los på denne elgen i oktober så den er nok sett før. Synes ikke den virker så stor i kroppen, selv om vinkelen på filmen gjør at den ser mindre ut. Men fjølene hadde absolutt gjort seg på stueveggen, melder Randgaard.

Helt uvanlig er det forøvrig ikke med 18 tagger. Det er meldt om jegere som har skutt både 18 tagger og større de siste åra. Elgokser kan få såpass mange tagger når de er 5-8 år gamle.

Jakten fortsetter for Randgaard og jaktlaget hans på Brøttum. De har ungdyr igjen på kvota. Så er spørsmålet om det er 18-taggeren som kommer til å dukke opp igjen.

Artikkeltags