Ektemannen til Janne Jemtland anker drapsdommen

Tiltaltes forsvarere, Ida Andenæs og Christian Flemmen Johansen under domsavsigelsen mot den drapstiltalte ektemannen til Janne Jemtland mandag. Ektemannen til Janne Jemtland ble dømt til 18 års fengsel for drapet på kona 29. desember i fjor.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Tiltaltes forsvarere, Ida Andenæs og Christian Flemmen Johansen under domsavsigelsen mot den drapstiltalte ektemannen til Janne Jemtland mandag. Ektemannen til Janne Jemtland ble dømt til 18 års fengsel for drapet på kona 29. desember i fjor. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Janne Jemtlands ektemann anker dommen på 18 års fengsel for forsettlig drap på kona.

– Drapshandlingen fremstår som en ren henrettelse, ved et velrettet skudd rett i panna. Han framstår som en kald og kalkulerende drapsmann, sa Trond Christoffersen i Hedmarken tingrett mandag formiddag.

– Det foreligger ingen formildende omstendigheter i denne saken, derimot er det en rekke straffeskjerpende forhold, leste han videre.

Ektemannen er også dømt til å betale de to sønnene 400.000 kroner hver i oppreisningserstatning.

Les også: Ektemannen dømt til 18 års fengsel for drapet på Janne Jemtland 

Dommeren mener det er grunnlag for å tilkjenne oppreisningserstatning som går utover det normerte beløpet, og argumenterer for at begge guttene skal behandles likt, selv om eldstebroren trolig har hatt en større påkjenning ved at han hørte krangelen, basketaket og skuddet.

– De to barna har i realiteten mistet begge sine omsorgspersoner og må leve videre med kunnskap om at faren har drept moren. Etternavnet deres gjør at de i lang tid framover kommer til å bli forbundet med saken, sa dommeren.

Artikkeltags