Ektemannen dømt til 18 års fengsel for drapet på Janne Jemtland

Tingrettsdommer Trond Christoffersen i Hedmarken tingrett under domsavsigelsen mot den drapstiltalte ektemannen til Janne Jemtland mandag. Ektemannen til Janne Jemtland ble dømt til 18 års fengsel for drapet på kona 29. desember i fjor.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Tingrettsdommer Trond Christoffersen i Hedmarken tingrett under domsavsigelsen mot den drapstiltalte ektemannen til Janne Jemtland mandag. Ektemannen til Janne Jemtland ble dømt til 18 års fengsel for drapet på kona 29. desember i fjor. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Ektemannen til Janne Jemtland er i Hedmarken tingrett dømt til 18 års fengsel for drapet på kona 29. desember i fjor. Det er i tråd med aktors påstand.

DEL

Dommen falt mandag formiddag. Tingrettsdommer Trond Christoffersen leste selve domsslutningen først, før han gikk over til å gå igjennom premissene og hvilke vurderinger retten har gjort rundt straffens lengde.

– Drapshandlingen fremstår som en ren henrettelse, ved et velrettet skudd rett i panna. Jemtland framstår som en kald og kalkulerende drapsmann, sa tingrettsdommeren.

– Det foreligger ingen formildende omstendigheter i denne saken, derimot er det en rekke straffeskjerpende forhold, leste han videre.

Han er også dømt til å betale de to sønnene 400.000 kroner hver i oppreisningserstatning.

Les også: Ektemannen til Janne Jemtland anker drapsdommen 

I tråd med aktors påstand

Aktor la i sin prosedyre for to uker siden ned påstand om at den ektemannen til Janne Jemtland dømmes til 18 års fengsel for drapet på kona. Han nekter selv straffskyld, og forsvarerne ba derfor om full frifinnelse.

Janne Jemtland (36) døde natt til 29. desember etter å ha blitt skutt i pannen fra på kloss hold. Ektemannen hevder hun truet ham med våpen, og at det gikk av da han forsøkte å få det ut av hånden hans. Retten har ikke festet lit til denne forklaringen, men kom til at det var ektemannen som holdt i pistolen og skjøt sin kone.

– Straffeskjerpende

Statsadvokat Iris Øst Lydsdottir Storås framhevet i retten at alle bevis i saken støttet opp om påstanden om at ektemannen drepte kona, og alt han gjorde etter at skuddet falt, handlet om å skjule en kriminell handling. Måten han håndterte liket av Janne Jemtland på, er i seg selv straffeskjerpende, mente hun.

– Han kledde henne helt naken, lot henne ligge på gårdsplassen i opptil halvannen time. Så pakker han henne i plast og kjører rundt i bygda med henne i bagasjerommet. De etterfølgende handlingene utviser en total mangel på respekt for menneskeliv, sa Storås i retten.

Artikkeltags