Gå til sidens hovedinnhold

Død person funnet i Glomma

Lørdag ettermiddag ble det funnet en død person i Glomma. På søndagens pressekonferanse forteller politiet at mye tyder på at det er savnede Janne Jemtland som ble funnet. Det endelige svaret vil foreligge tidligst mandag, opplyser politiet. Østlendingen og Ringsaker Blad sendte direkte fra politiets orientering søndag.

Artikkelen er over 3 år gammel

Lørdag ettermiddag ble det funnet en død person i Våler. Vedkommende ble funnet død i Glomma, ved Eidsfossbrua sør for Våler sentrum.

(Østlendingen)

Det bekrefter politiet lørdag ettermiddag.

Det er i dag søkt etter Janne Jemtland i Glomma i Våler.

– På bunnen av Glomma

Politiet bekrefter overfor flere medier lørdag ettermiddag at avdøde ble funnet på bunnen av Glomma og at ting tyder på at avdøde ble forsøkt senket i vannet.

Avdøde skal ha blitt funnet omtrent på stedet hvor politiet hadde informasjon om at Janne Jemtland befant seg.

Lørdag ettermiddag bekreftet kommunikasjonsleder ved Innlandet politidistrikt, Heidi Kronberget Sørskog, at avdøde er funnet.

Hun ønsker ikke å si noe om omstendighetene rundt funnet.

– Jeg kan bare bekrefte at det er gjort funn av en død person, sier hun.

Søndag er det varslet en pressekonferanse om saken.

Inntil da vil ikke politiet si noe mer.

Pressetreffet søndag kan du se direkte i videovinduet øverst i saken!

Intervjuet ble gjort kort tid før funnet av en død person i Glomma lørdag ettermiddag.

 

Ingen andre savnet i området

Politiet er ikke kjent med at det er andre savnede personer i området.

Pårørende til Janne Jemtland er varslet om funnet.

– Søket i Glomma ble iverksatt etter at politiet fikk ny informasjon i løpet av det siste døgnet, sier politiadvokat André Lillehovde van der Eynden lørdag ettermiddag.

Han nekter å svare på om det er den drapssiktede ektemannen som har opplyst overfor politiet hvor Janne Jemtland skulle befinne seg.

– Det er informasjon som politiet har fått det siste døgnet, gjentar han.

 

Den døde fraktet bort

Den døde ble fraktet bort lørdag ettermiddag og vil etter alt og dømme bli fraktet til Rettsmedisinsk institutt for obduksjon snarest mulig.

Mannskapene som har deltatt i søket på Glomma lørdag begynte ved 16-tiden å trekke seg tilbake.

Funnet ble etter det Østlendingen forstår gjort ved 15.20-tiden lørdag ettermiddag.

Politiet fikk bistand fra brannvesenet i søket på Glomma. Totalt seks dykkere deltok i aksjonen som pågikk ute på elva.

I tillegg var en rekke polititjenestemenn og kriminalteknikere på stedet.

 

– En stor påkjenning

Advokat Inger Johanne Reiestad Hansen er bistandsadvokat for barna til Janne Jemtland. Østlendingen har ikke snakket med henne etter at det ble bekreftet funn av en død person i Glomma, men hun har tidligere uttalt at saken er en stor påkjenning for dem.

– Vi har to barn i en sårbar alder. De har mistet moren sin. Det er dramatisk. Det er en veldig stor påkjenning. Det de først og fremst har behov for er omsorg, sier Reiestad Hansen.

At faren er siktet i saken gjør det enda mer vanskelig.

– Det sier seg sjøl hvor krevende dette er. Om det skulle bli tatt ut tiltale så blir det en ny situasjon. Da blir min oppgave å ta vare på deres formelle rettigheter, sier hun.

Les også

– Dette er naturligvis en veldig stor påkjenning for barna

 

Les også

Politiet søker etter Janne Jemtland i Glomma på bakgrunn av opplysninger politiet har fått det siste døgnet

Dette er Janne-saken

 • 36 år gamle Janne Jemtland forsvant fra sitt hjem i Brennliroa på Veldre nord for Brumunddal natt til 29. desember 2017.
 • Jemtland og ektemannen hadde tatt drosje hjem fra en fest på forsamlingshuset Veldrom 28. desember. Ifølge politiet ble hun sist sett i boligen i 2-tiden natten etter.
 • Det siste sporet etter kvinnen er en registrering på hennes mobiltelefon i Brumunddal klokken 5.50 senere samme natt.
 • Jemtlands ektemann ringte til politiet første gang på formiddagen lørdag 30. desember og fortalte at kona var savnet. Først da han ringte igjen dagen etter, iverksatte politiet søk etter kvinnen.
 • Lensmann Terje Krogstad i Ringsaker sier politiet skal undersøke lydfilen fra den første samtalen for å se om politiet har gjort noe kritikkverdig i håndteringen av denne samtalen.
 • Torsdag 4. januar fant politiet blodspor i snøen veikanten i Fagerlundveien som viste seg å stamme fra den savnede. Lørdag 6. januar ble det funnet nytt blodspor i Lillehaugveien. Stedene ligger en drøy kilometer fra hverandre og om lag 11 kilometer fra ekteparets bolig.
 • Lokalt politi har på det meste hatt bistand av 20 etterforskere fra Kripos i etterforskningen. Mannskaper fra Sivilforsvaret, politihelikopter, snøscootere, ATV-er og hundepatruljer har deltatt i søket.
 • Det er blitt søkt rundt boligen, de to funnstedene, i Mjøsa og en rekke andre steder i området, blant annet ved et sagbruk og et gjenvinningsanlegg der avfall fra boligen ble hentet torsdag 11. januar.
 • Fredag 12. januar besluttet politiet å starte ransaking inne i parets bolig. Senere samme dag siktes ektemannen for drap etter funn av kriminaltekniske spor. Mannen erkjenner ikke straffskyld for forsettlig drap.
 • Mannen framstilles for fengsling i Hedmarken tingrett på Hamar mandag 15. januar.
 • Lørdag 13. januar er Janne Jemtland fortsatt ikke funnet. Letingen fortsetter.
 • Lørdag ettermiddag ble det gjort funn av en død person i Glomma. Funnet ble gjort etter en større aksjon ute på elva, med bistand blant annet fra brannvesenets dykkere.
 • Søndag 14. januar møtte politiet pressen og forteller at mye tyder på at det er Janne Jemtland som ble funnet død dagen før, men vet ikke sikkert før obduksjonsrapporten er klar.

 

Kommentarer til denne saken