Johaug og samboeren fikk ugyldig tillatelse – brøt hytteforbud på Sjusjøen

Therese Johaug og Nils Jakob Hoff. Her fra et pressemøte i 2016.

Therese Johaug og Nils Jakob Hoff. Her fra et pressemøte i 2016. Foto:

Etter at hytteforbudet trådte i kraft 19. mars har Therese Johaug og Nils Jakob Hoff oppholdt seg på hytta langrennsstjernen disponerer på Sjusjøen.

DEL

Det skriver VG fredag.

Hoff søkte Lillehammer kommune om dispensasjon for å få bo på hytta, fordi han for tiden jobber som turnuslege i kommunen, og fikk denne innvilget av kommunen. Det er bare ett problem: Tillatelsen er ikke gyldig, fordi hytta ligger i Ringsaker.

– Der har både vi og han tatt feil. Vi har gjort en feil og oppdaget den ikke, sier kommunikasjonssjef Kjersti Morset i Lillehammer kommune til VG.

Regjeringens hytteforbud gir ikke kommunene mulighet til å gi folk dispensasjon for å bo på hyttene sine. Det var strategisjef i Ringsaker kommune, Alf Thommassen, klar over da Hoff kontaktet dem tirsdag kveld denne uken, og forklarte at det ikke var mulig å gi dispensasjon.

Hoff skriver i en e-post til VG at han tar ansvaret fullt og helt på sin kappe, og etter at avisen henvendte seg til Hoff tidligere denne uka, har både han og Johaug forlatt hytta på Sjusjøen. De har også donert 15.000 kroner, tilsvarende boten for å bryte hytteloven, til Røde Kors.

Artikkeltags