Det har vært knyttet spenning til valget Mjøsski-løperen ville ta. Selv med VM-tittel fra U23 i beltet fikk han ikke plass på rekruttlandslaget. Det gjorde at det åpnet seg nye muligheter og ikke minst flere tilbud fra lag som ønsket å knytte til seg Vika.

Onsdag var valget klart. Vika ble presentert som en av løperne på Team Swix.

Der skal ha gå sammen med Mikael Gunnulfsen (30), Mattis Stenshagen (26) og Eirik Mysen (30). De har flere gode topp-ti-plasseringer i verdenscupen.

– Det er skyhøyt nivå på dem. Et bunnsolid nivå, og jeg vil få matchet meg på aller beste måte. Samtidig vil jeg få meget god sportslig oppfølging med blant andre trener Torstein Dagestad, sier Vika.

Fluorfritt og kostnadsfritt

Å gå på Team Swix vil forplikte. Ikke minst med tanke på arbeidet med å gjøre langrennssporten fluorfri. Fra sesongen 23/24 er det totalt fluorforbud i langrenn.

– Swix har jobbet med dette i noen sesonger allerede og det er fint å være på dette laget og bidra til å være en del av denne utviklingen. Vi vil få et svært godt smøreopplegg i dette laget. Vi får et bunnsolid konsern i ryggen og Swix er et varemerke jeg vil assosieres med, sier Jonas.

På spørsmål om økonomien så sier Vika at det uansett ikke har vært fokus for ham.

– Jeg kunne nok fått bedre økonomiske forutsetninger andre steder, men det er ikke det som gjør at jeg går raskere på ski. Jeg er 22 og er opptatt av utvikling. På dette teamet slipper jeg å betale noe for å drive med ski. Jeg får alt av samlinger, skirenn, utstyr og reiser dekket. Så er det litt for tidlig å si noe mer utover det, sier han.

Vil gå mer verdenscup

Vika har satt seg nye mål etter årets sesong, som endte med både gull i U23-VM, verdenscupdeltakelse og bronse med MjøsSki i NM-stafetten.

– Ambisjonene for sesongen er å ta steget videre. Jeg debuterte i verdenscupen denne vinteren og nå skal jeg ta min første topp-ti-plassering. Det hadde jo vært gøy hvis det klaffa inn mot Trondheim-VM. Det er i hvert fall et mål å få gå verdenscup i utlandet til vinteren som kommer. Jeg må levere bra for å klare det, sier brumunddølen.

Team Swix vil bestå av blant andre nevnte trener Torstein Dagestad og smører Even Kristoffersen. I tillegg har Swix mannskap ute på alle skirenn, som skal bistå og støtte arbeidet som laget legger ned i smøreboden.

Team Swix kommer primært til å satse mot allround-langrenn, men løperne kan bli å se på langløpsklassikere som Marcialonga, Vasaloppet og Birken.