– Det er et jordras som er gått, i tillegg til at det er mye ansamling av vann. Av sikkerhetsmessige årsaker kan vi ikke kjøre tog, og vi har mannskaper på stedet for å vurdere situasjonen, sier pressevakt Gunnar Børseth i Bane NOR til Ringsaker Blad.

Han kan ikke gi noen nærmere overslag på når toglinja vil være åpen for ordinær trafikk igjen, men sier det vil ta en del timer.

– Når det gjelder de reisende, så snur toget nordfra på Moelv stasjon, og togene sørfra snur i Brumunddal, opplyser han.

RBs reporter melder at raset har gått rett nord for der Fangbergsvegen krysser under jernbanen, omtrent 3 kilometer i luftlinje nord for Brumunddal.

Mannskaper på stedet opplyser til RB at de frykter større partier skal rase ut. Problemet skal være vannansamlinger og blaut jord oppe i skråningen på østsiden av toglinja. Maskiner og utstyr til å rydde opp skal være på veg.

Buss for tog

Ifølge pressevakt Siv Egger Westin i VY er det satt opp alternativ transport for passasjerene mens linja er stengt, altså buss for tog.

– Det er satt opp buss mellom Brumunddal og Lillehammer, men det er vanskelig å få tak i nok busser. De bussene som blir satt inn skal imidlertid innom alle stasjoner som er langs linja, sier Egger Westin til Ringsaker Blad.

På Bane NORs oversikt over pågående hendelser ble det først opplyst at det vil komme en oppdatering om situasjonen klokken 21 onsdag kveld, men dette tidspunktet ble senere flyttet til klokken 23 og så til torsdag morgen klokken 06.