GD har blitt kontaktet av flere som forteller om uvanlige rystelser og drønn i natt. På Jordskjelv.no er det registrert et jordskjelv ved Skriurusten/Langsudalen klokken 03.52 natt til lørdag.

Jordskjelvet var på 2,5 i styrke på Richers skala.

Våkne nattevakter på Sørheim omsorgssenter i Sør-Fron forteller at de merket det godt.

– Vi satt i hver sin stol i det som blir brukt som spisesal på dagtid. Vi var ganske nedpå og slitne, så plutselig kom det en durelyd, så ristet gulvet og litt i vinduene. Det varte så lenge at vi rakk å se på hverandre og tenke «jordskjelv?» forteller Mette Sveen, sykepleier ved Sørheim.

Hun og kollegene Anne Grete Bekkemellem og Aud Ingrid Kroken lurte først på om det kunne være en kollisjon i tunnelen på E6 nedenfor omsorgssenteret.

– Den durelyden var ganske brå. Vi tenkte det kunne være noe på kjøkken som raste, men det var liksom ikke riktig, det heller. Det varte cirka i 15 sekunder og var over på et blunk. Vi ble ikke redde, men vi titta på hverandre og tenkte at det måtte være jordskjelv, sier Sveen som syns det er spesielt å oppleve det på Indre Østlandet.

– Det er jo en del fint du får med deg når du jobber om natta. Det var blant annet en spesiell komet en gang. Det var artig å se.

Det rapporteres om folk som har merket det i Skåbu, på Fåvang, samt flere steder.

– Ikke farlig

Seismolog Lars Ottemöller ved Jordskjelvstasjonen ved Universitet i Bergen sier at et skjelv på 2,5 ikke er et så veldig sterkt jordskjelv, og at man må kunne forvente det alle steder i Norge.

– Det kan skje hvor som helst. Det vanligste er i Nordland, på øyene i Lofoten-området, ved Stadt, og sør for Oslo, men det kan også skje andre steder. En magnitud på 2,5 er kraftig nok til at folk kan føle det, men man forventer ikke noen skader etter det. Det er jo mest spennende, men ikke farlig i det hele tatt.

Kan vi forvente flere skjelv?

– Vanskelig å si, men jeg tror ikke vi kan forvente det. Kanskje om noen år. Det er et lite skjelv og etterskjelvene er enda mindre, så det blir trolig stille nå.