Birkebeineren skistadion lørdag formiddag: Mange veteraner i Menn Elite hadde som mål å gå på under tre timer, men opplevde at målet glapp med knapp margin. Derfor var det ikke så rent lite lavmælt og inntett banning blant alle som skuffet seg selv. Hvert år det det et like underholdende syn å betrakte hostende birkebeinere som skjærer tenner og stirrer sinte på armbåndsuret sitt.

Samtidig som de henger tungt på stavene.

En av veteranene som måtte se langt etter det gjeve tretimersmålet var Jørn Hemma (53) fra Brøttum. Han brukte bare et minutt eller to for mye, men var like blid og bare lo av det hele.

– Da jeg i går kikket ut av vinduet og så uværet, så nedjusterte jeg ambisjonene, sier han.

Ville nyte turen

Hemma beskriver en knalltur over fjellet.

– Jeg bestemte meg for å være fornøyd med pent vær og nyte turen så godt det lar seg gjøre. Og en fin tur ble det, med nydelig vær og god stemning over fjellet, gliste brøtningen.

Sjøl den i birkebeinersammenheng unge og lovende Hemma har funnet det nødvendig å justere målene etter hvert som alderen trenger seg på.

Hvilken plassering fikk du i klassa di, Jørn?

– Nå går jeg i Eliteklassen. Da blir vi ikke lenger vurdert etter alder, kun rangert etter tid. Det er vel noe nytt som arrangøren har funnet på i år, humret brøtningen, og akslet seg videre gjennom trengselen i målgården.

Vinner av Eliteklassen for menn ble for øvrig Andreas Nygaard. I kvinneklassen vant Astrid Øyre Slind.