Stemningen er god og latteren sitter løst når Ringsaker Blad møter ungdommen i lokalene på Nes ungdomsskole. Det er lett å tenke seg til hva som er samtaleemnet.

– Jeg ble ganske så irritert da jeg torsdag fikk greie på at Ringsaker kommune ønsket å redusere åpningstidene her ved fritidsklubben, sier Casper Snekkerhaugen til RB.

13-åringen er en av mange som bruker klubben jevnt og trutt. Tilbudet holder åpent mandag og onsdag fra 18.00 til 21.30 og fredager fra 18.00 til 23.00.

I meldingen som Ringsaker kommune sendte ut torsdag kveld, sto det at mandag- og onsdagstilbudet skulle kuttes med 30 minutter. Dessuten skulle fritidsklubben kun være åpen i 13 av 21 fredager fram mot sommeren.

Reaksjonene lot ikke vente på seg. Saken ble først omtalt i Ringsaker Blad tidlig fredag formiddag:

Klubben betyr mye

Snekkerhaugen er på klubben tre kvelder i uka. Han går dit for å treffe venner, spille bordtennis og biljard.

– Hvis jeg ikke hadde vært her, hadde jeg sittet hjemme og kjedet meg, sier han.

– Driver du med idrett i tillegg?

– Nei, jeg gjør ikke det, og derfor er fritidsklubben ekstra viktig.

Kameraten Ravn Lukas Hagen er en nesten like flittige bruker av tilbudet på Stavsjø.

– Jeg stortrives på klubben, og jeg er her som regel to ganger i uka. Her møter jeg venner og driver med ulike aktiviteter. For meg og mange andre betyr fritidsklubben veldig mye, forteller 14-åringen.

Ville spare penger

Det samme er tilfelle for Ira Gaalaas Vardeberg. 15-åringen er med i klubbstyret og visste at kommunen ønsket å kutte i åpningstidene – for å spare penger. I meldingen som ble sendt fra kommunen, sto det blant annet følgende:

«Etter en gjennomgang av budsjett og ressurser i fritidsklubbene viser det seg at det må gjøres noen endringer rundt åpningstider på Nes fritidsklubb».

– Jeg er veldig glad for at kommunen valgte å gå tilbake på avgjørelsen om å kutte. Selv har jeg vært på klubben nesten tre kvelder i uka i to år. Her treffer jeg venner og har det skikkelig bra, sier hun.

Gaalaas Vardeberg er ei svært aktiv jente med flere interesser på fritiden.

– Jeg er med på speidergruppa på Nes og i tillegg jobber jeg på kinoen i Tingnes. Slik sett har jeg veldig mye å gjøre på fritiden, men for mange er klubben eneste arena for å møte venner. Klubben er rett og slett viktig, mener hun.

Gaalaas Vardeberg legger til at cirka 50 ungdommer bruker klubben hver fredag. Tallet er noe mindre de øvrige dagene.

Nes fritidsklubb ble startet opp i 1980.