Juleglede fra ung til gammel

Å GI OG FÅ: En juleforestilling i Borgen barnehage som var både givende og rørende. Foto: Jan Rune Bakkelund

Å GI OG FÅ: En juleforestilling i Borgen barnehage som var både givende og rørende. Foto: Jan Rune Bakkelund

Artikkelen er over 1 år gammel

Ungene i Borgen barnehage sprudlet da de fikk opptre for de eldre ved dag- aktiviteten ved Ringsaker bo- og aktivitetssenter.

DEL

– Ungene vil så gjerne opptre, og synes det er moro å kunne gi, sier Line Lyngar ved Borgen barnehage i Moelv. Fem kvelder har de opptrådt for sine foreldre og besteforeldre i tillegg til å servere mat de sjøl har laget. Forestillingen for de eldre tirsdag, var den sjette i rekken.

Synger for de eldre

I tre år har Borgen barnehage månedlig vært på besøk hos Ringsaker bo- og aktivitetssenter og sunget for de eldre på dagaktiviteten. Da har barna fått servert saft, når de sjøl var vertskap servete de nybrygget juleøl som virkelig falt i smak.

Pulverheksa i Pulverskogen krydret med et potpurri av julesanger var forestillingen ungene spilte. Barna i Borgen barnehage driver mye med musikk og drama og leverte en forestilling med innlevelse, glede og moral. Stykket falt så i smak at barnehagen ble invitert til Ringsaker bo- den 19. desember slik at alle på senteret skal få mulighet til å få en smak av barnas juleglede.

60 barn og 20 ansatte

Juleforestillingen foregikk i «speilsalen», ett av de nye rommene i Borgen barnehage. Barnehagen som har 60 barn og 20 ansatte har fornyet seg i takt med nye krav, og framstår som en topp moderne barnehage. En stiftelse eier barnehagen hvor Lise Lyngar har vært med helt siden den spede begynnelsen i 1979.

– I 30 år har jeg ønsket meg et dramarom, nå har vi endelig fått det, sier Lyngar idet hun viser Ringsaker Blad rundt i det flotte bygget. Kjøkkenet er bygd opp slik at det egner seg godt for kortvokste kokker.

– Byggeprosessen har pågått i et par år, og det er bare noen få uker siden snekkerne var ferdige. Det er moro å kunne tilby barna og de ansatte moderne lokaler, sier Lyngar. Bare i høst har tre ansatte tatt fagbrev, slik at nesten alle ansatte har fagkompetanse.

Artikkeltags