Med allsang foran en knitrende bålpanne ble lavvoen og gapahuken innviet med alle elevene til stede onsdag. Det er FAU som står bak gaven til Mørkved skole.

– Dette har vi gledet oss til lenge, sier rektor ved skolen, Pål Volden.

FAU-leder ved Mørkved, Erlend Sollien Amb har sammen med et stort dugnadskorps lagt ned mange timer for å få åpnet nyvinningen før snøen kommer, slik han hadde lovet.

– Det er mange har stått på sent og tidlig for å få dette i orden, og det har vært en lang veg for å komme hit. Det vi nå har fått til ville uansett ikke vært mulig uten penger, så tusen takk for det til giverne våre, sier Sollien Amb.

Den desidert største giveren var Brumunddal sanitetsforening som spyttet i 70 000 kroner, og som med denne summen sto for bortimot tre fjerdedeler av utgiftene knyttet til oppføringen av lavvoen og gapahuken.

Sanitetskvinnene var en uvurderlig ressurs i forbindelse med vaksineringen under pandemien, og de mange dugnadstimene deres innbrakte en god slump penger.

– Først av alt vil vi gratulere med det flotte prosjektet som nå er ferdigstilt. Det har vært vist en imponerende dugnadsvilje for å få til dette, og det gleder oss. I forbindelse med dugnaden vi gjorde under pandemien fikk vi noen kroner, og vi ville at disse pengene skulle gå til barn og unge i nærmiljøet. Noe bedre enn det vi ser her i dag kunne ikke pengene blitt brukt til. Jeg har selv jobbet på Mørkved i 40 år, og brukt mange timer i bakken. Jeg har alltid ønsket meg noe slik. Så nå får vi håpe det kommer snø, sier leder for Brumunddal Sanitetsforening Møyfrid Skjøstad Hovde.

Sparebankstiftelsen Hedmark har også bistått med midler for å realisere prosjektet, som etter snorklipping av kommunalsjef Anne Kari Thorsrud, offisielt ble overrakt Mørkved skole.

– Dette er den dyreste julegaven jeg noen gang har fått, sa rektor Volden.