Med plasseringene på 11-, 16- og 12. plass har Julie Jeistad benyttet helgens Norgescup på Lillehammer til å befeste sin posisjon i øvre sjikt i norsk juniorlangrenn. Etter lørdagens oppløftende 16. plass hadde Julie en målsetting om å komme innenfor topp-10 på søndagens 15 kilometer fellesstart i favorittdisiplinen klassisk.

Det gikk bare nesten, men Julie er svært fornøyd med plasseringen under vanskelige forhold.

– I dag var det skikkelig tungt føre. Jeg var usikker på hva jeg skulle gå på helt inn mot start, men valgte til slutt å gå på rubbede ski.

19-åringen er fornøyd med det valget, men forteller at det ble mye fiskebein i de bratteste bakkene.

– Når man ser på startlista i dag og i de foregående dagene, kan jeg ikke annet enn å være veldig fornøyd med helga som helhet, sa hun.

Ser fram mot NM

Nå ser Julie fram til å fortsette sesongen med neste Norgescup, som arrangeres på Voss helgen 10.-12. februar. Etter det er det Norgesmesterskap som står for tur i Alta i starten av mars. Der tar Julie sikte på å gå alle distansene inkludert en etappe for Hedmark skikrets på stafetten.

Av andre lokale utøvere innenfor topp-30 finner vi Sara Hovde fra Mjøsski som gikk inn til en fin 25. plass i kvinner 18.