(OA): Det var 23 år gamle Julie Marie Landgraff, bosatt i Hamar, som omkom i den tragiske ulykken på riksveg 4, tirsdag denne uka. Navnet frigis i samråd med familien.

Politiet meldte om ulykken mellom en personbil og en lastebil klokken 09.20 tirsdag formiddag. Personbilen kom over i motgående kjørefelt hvor lastebilen kom kjørende.

– Det tyder på at det var en ulykke, og vi vet at det var glatt på stedet, sa politiadvokat Trine Hanssen til OA onsdag.

Fredag opplyser Hanssen at etterforskningen fremdeles pågår.

Frontkollisjon

Det var én person i hvert av kjøretøyene. Lastebilsjåføren, en norsk mann, framsto ifølge politiet som uskadd. Han ble tatt hånd om av «kollegastøtten» til Norges Lastebileier-Forbund, hvor Guttorm Tysnes er regionsjef i Innlandet.

Stedet for møteulykken var nærmere bestemt ved Mørkved, som ligger mellom Dalsjordet og Bråstadbrua, omtrent fire kilometer nord for Gjøvik på riksveg 4.

De siste årene har det vært flere dødsulykker på riksveg 4, mellom Gjøvik og Biri. 11. august 2017 var det en dødsulykke på omtrent samme sted.

Sendte brev til regjeringen

Kort tid etter at Gjøvik-ordfører Torvild Sveen (Sp) ble kjent med at det var en dødsulykke på riksveg 4, skrev han brev til samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) og administrerende direktør Anette Aanesland i Nye Veier. Der var ordføreren særdeles tydelig på at riksveg 4-utbygging – og trafikksikkerhet – må fram på prioriteringslista.

– Grensen er nådd for lenge siden, noe jeg skriver i brevet. Begge parter, både ministeren og direktøren i Nye Veier, må komme på banen. Selv om Nye Veier er tildelt strekningen, har departementet og statsråden fortsatt det overordnede ansvaret, sa en tydelig Sveen til OA.

Les også

Seks dødsulykker på åtte år mellom Gjøvik og Biri: – Konsekvensene er ulidelige