(Oppland Arbeiderblad)

Et eldre par skulle krysse Hunnsvegen i Gjøvik sentrum tirsdag formiddag, men det var så glatt at de falt pladask på fortauet.

Dette oppdaget en snarrådig bilist som kom kjørende opp Hunnsvegen. Han stoppet for å hjelpe personene som lå nede på fortauet og parkerte bilen like ovenfor Jako Sushi.

Bussen som samtidig kom kjørende opp Hunnsvegen og skulle passere den mye omtalte blomsterpotta, stoppet opp i krysset.

– Såpeglatt

Bussjåføren fra Innlandstrafikk forteller til OA at han så i speilet at det lå personer på fortauet, og at han derfor stoppet opp.

– Det var så glatt at bussen begynte å skli bakover ned Hunnsvegen rett imot ekteparet som lå på fortauet, forteller sjåføren.

Personen som hadde stoppet litt lenger ned i Hunnsvegen reagerte umiddelbart da bussen kom skliende bakover.

– Det var like før bussen rullet over paret, men jeg fikk de trygt inn mot gjerdet slik at bussen skled forbi. Dette kunne endt tragisk, mener personen som stoppet for å hjelpe.

Bussen skled inn i personbilen og dyttet den mange meter bakover mot sentrum og stoppet deretter i tregjerdet.

Der ble bussen stående der inntil kjettingene sørget for videre transport.

Personbilen fikk skader og personene kom seg opp på egne bein med litt hjelp og kunne gå videre ned mot sentrum.

Flere meldinger

Politiet i Innlandet og Vegtrafikksentralen har mottatt meldinger om at det er svært glatt også andre steder i distriktet, deriblant Bondelivegen på fylkesvei 33. Der meldes det i 12-tiden om stengt vei og stillestående kø etter at et vogntog kjørte av veien.

Der hadde blant annet har et vogntog fra Postnord havnet i grøfta.

– Jeg kjørte i 4–5 kilometer i timen på strekningen. Veien var veldig isete, og jeg prøvde gi gass, og da slapp hengeren og sklei utenfor veibanen. Jeg opplevde det som dramatisk, men var ikke redd. Jeg fant jakken min og var ute av bilen på ett minutt, sier lastebilsjåføren til OA.

Han forteller at han har kjørt vogntog i Norge i sju år, men aldri sklidd utenfor før nå.

Politiet melder i 12.30-tida at det er i ferd med å skiltes for omkjøring om FV 2370, Nye Vestre Totenveg, FV 2354, Nordlivegen, i forbindelse med berging av vogntoget.

Dødsulykke

På riksvei 4 nord for Gjøvik mistet en person livet i en frontkollisjon. Årsaken er ikke kjent. Omkjøring for personbiler er skiltet via fylkesvei 2410. Ifølge en OA-tipser har flere biler kjørt i grøfta ved omkjøringsveien.

– To biler har kjørt ut den første krappe svingen, etter at man tar av ved Sveastranda. Nå står trafikken her også, sier en tipser i 11.30-tida.

En annen tipser sier at det er svært glatt på omkjøringsveien og at bilene bare står og spinner.

– Veiene rundt Gjøvik er nå svært glatte. Det er vanskelig for strøbilene å komme fram på grunn av trafikkuhellet på riksvei 4 ved Gjøvik. Entreprenørene jobber på spreng, men det er veldig utfordrende forhold, advarer Vegtrafikksentralen.

– Vi har vært ute og strødd med nødvendig utstyr der det har vært behov, og går nå over til å brøyte der det er behov for det. Vi følger opp dette hele dagen, uttalte virksomhetsleder May Kristin Bøe i Gjøvik kommune til OA ved 10-tida.