De to 16-åringene viser stolt fram avgangsvitnemålet fra Brumunddal ungdomsskole. Begge kan skilte med 14 seksere i standardfagene. Synne hadde dessuten to valgfag; natur, miljø og friluftsliv samt produksjon for scene. Også her fikk hun seksere. Katrine nøyde seg med ett valgfag – fysisk aktivitet. Hun presterte til karakteren seks.

Klar framgang

Hva føler dere etter å ha oppnådd utelukkende seksere?

– Vi er både fornøyde og stolte. Det må være lov nå, svarer jentene til Ringsaker Blad.

– Har dere alltid vært flinke på skolen?

Synne Nes Hagen svarer først:

– Jeg har alltid jobbet hardt og ligget ganske høyt på karakterskalaen. Men jeg har hatt klar framgang siden åttende klasse, da jeg hadde seks i omtrent halvparten av fagene.

– Hva har du gjort for å lykkes?

– Jeg har alltid hatt lyst til å lære. I tillegg er jeg nysgjerrig på ny kunnskap, og jeg jobber jevnt og trutt. Dessuten har vi dyktige lærere her på skolen. Det har vært veldig viktig for å gjøre det bra, svarer hun.

Noe å strekke seg etter

Bestevenninne Katrine Hagen er av samme oppfatning.

– Dyktige lærere er veldig viktig. Her på skolen har jeg alltid fått utfordringer og noe å strekke meg etter. Lærerne er i tillegg veldig hyggelige, sier Hagen.

– Har du hatt kun seksere på ungdomsskolen?

– Nei, jeg har ikke det. I åttende klasse hadde jeg et snitt på noe over fem. Jeg har jobbet bevisst for å forbedre meg, sier hun.

Men verken Katrine eller Synne har jobbet mye med skolearbeidet hjemme.

– Vi har knapt nok gjort lekser hjemme. Heldigvis er det lagt opp slik at vi gjør det aller meste på skolen, sier jentene.

På fritiden spiller begge på J16-laget til Veldre Håndball. I høst er målet å spille i den gjeveste serien rundt Mjøsa. Hvis kvalifiseringen går etter planen, venter lag som Storhamar, Gjøvik HK, Lillehammer og Elverum.

– Vi gleder oss, sier Katrine og Synne.

Viser stor vilje til å lære

Torsdag denne uken har jentene siste skoledag på Brumunddal ungdomsskole. Til høsten venter en tilværelse på naboskolen, Ringsaker videregående skole. Begge har valgt studiespesialisering.

– Hvordan blir det å forlate ungdomsskolen?

– Det blir litt trist. Samtidig er vi klare for nye utfordringer og et nytt miljø.

– Dere forteller om dyktige lærere her på ungdomsskolen. Er lærerne like dyktige på videregående?

– Vi har trua, svarer jentene.

Helene Aaberg og Stine Imingen er sikre på at jentene kommer til å lykkes godt på videregående skole. De to lærerne på ungdomsskolen i Brumunddal er fulle av lovord om Hagen og Nes Hagen.

– Katrine og Synne har jobbet veldig bra på skolen. De er fokuserte i timene og viser store vilje til å lære. Det er ikke ofte vi opplever at elever går ut fra ungdomsskolen med bare seksere, uttaler Aaberg og Imingen.

Hvordan er det å få rosende ord tilbake fra elevene?

– Det er hyggelige at elevene setter pris på den jobben vi gjør.