Nylig ble søkerlista til en fast stilling som kommunikasjonsrådgiver hos Statsforvalteren i Innlandet offentliggjort. Blant de 30 navnene på søkerlista: Kjerstin G. Lundgård fra Åsmarka.

I dag sitter Lundgård i fylkesutvalget og fylkestinget i tillegg til at hun er leder av hovedutvalget for kultur. Ved forrige fylkestingsvalg hadde hun andreplassen på Aps liste. Hun var med andre ord partiets fylkesvaraordførerkandidat.

Nå blir ikke den tidligere lederen i Ungdommens fylkesting i Hedmark satset på i det hele tatt, verken i fylkespolitikken eller i lokalpolitikken i Ringsaker.

– Det er jo helt surrealistisk at det har blitt sånn, sier hun.

Var ikke plass på lista

Østlendingen omtalte den overraskende vrakingen fra fylkestingslista i juni.

– Det var ikke akkurat slik jeg håpet det skulle bli, sa hun til Østlendingen da, samtidig som hun uttrykte håp om muligheter videre i Ringsaker-politikken, der hun i dag sitter i kommunestyret.

Hun åpnet også for å bli ordførerkandidat.

Lederen i nominasjonskomiteen, Geir Roger Borgedal, opplyste tidligere at det ikke var plass til Kjerstin Lundgård blant de 20 første på listeforslaget ut fra innspillene fra lokallagene.

I Ringsaker har ikke Lundgård hørt noe fra nominasjonskomiteen, mens Borgedal er foreslått som Aps ordførerkandidat.

Sitter igjen som et spørsmålstegn

– Det er riktig at jeg har begynt å se meg om etter jobb utenfor politikken. Jeg har søkt på stillingen hos Statsforvalteren i Innlandet. Jeg har også søkt på stillinger i Innlandet fylkeskommune, der jeg har et ansettelsesforhold fra tidligere, sier Lundgård, som var elevombud i tidligere Oppland fylkeskommune før hun ble heltidspolitiker i Innlandet fylkeskommune.

– Det har vært turbulent den siste tiden, så jeg tror det er riktig at jeg i en periode går tilbake til det sivile liv igjen, for å si det sånn, uttaler Lundgård, som ikke legger skjul på at hun fortsatt sitter igjen som et spørsmålstegn etter å ha mistet støtten i eget parti.

– Jeg har ikke fått noen god tilbakemelding på hva jeg skulle ha gjort annerledes. Man begynner jo å lure. Hva har jeg gjort feil? Er jeg ikke bra nok? Jeg har prøvd å være tydelig og aktiv. Hvis jeg skal bli bedre, trenger jeg å vite hva jeg skulle ha gjort annerledes, sier Lundgård, som regner mulighetene for en neste periode i fylkespolitikken som tapt, mens hun ikke helt har bestemt seg for om hun vil kjempe om en plass høyere opp på lista i Ringsaker.

På det foreløpige forslaget fra nominasjonskomiteen i Ringsaker er hun oppført på en 16. plass.

Ringsaker Ap har nominasjonsmøte 7. november, mens Innlandet Ap har nominasjonsmøte 26. november.

– Har brukt all tid på politikk

Lundgård legger ikke skjul på at hun oppfatter det som rart at hun som ung kvinne nærmest skvises ut av kommune- og fylkespolitikken.

– Jeg har brukt store deler av min ungdomstid og voksentid på politikk, også etter at jeg fikk barna mine, som nå er åtte og ti år gamle. Unge kvinner etterlyses i politikken. Når jeg sier meg villig til å fortsette, er det visst ikke så farlig likevel, sier Lundgård, som opplyser at hun har fått støtte fra politiske kolleger.

– Men i eget parti er det lite prat om situasjonen som har oppstått direkte med meg, og det er jo litt merkelig, uttaler hun.