Gå til sidens hovedinnhold

Klart for Innlandsmarkedet: – Vi har ingen bursdagsfest, bare mer påkostet program

Artikkelen er over 1 år gammel

InnlandsMarkedet har aldri vært mer fargerikt og smakfullt enn det som er planen når 20-års jubileet arrangers i slutten av uka.

Det mener i hvert fall arrangørene. Det loves både gode smaker, inspirasjon, underholdning og aktiviteter gjennom helgen.

– Her blir det bokstavelig talt noe for enhver smak, sier leder for InnlandsMarkedet, Knut Erling Røhnebæk.

– Vi har ingen bursdagsfest. Vi har bare mer påkostet program og har hentet inn mer utenfra. Sammen med det tradisjonelle programmet blir det hele veldig bra, sier Monica Østenheden i Ringsaker kommune.

Som vanlig samles rundt 1.000 skolebarn og åpner det hele på fredag. Elevene samles til sunn og god skolefrokost i sentrum.

Vil skape handel i sentrum

For å feire Innlandsmarkedet sitt jubileum har komiteen i år valgt at gjennomgangstemaet for markedet skal være «fra hagen». I tillegg til blomsterdekor vil det bli mulig å møte ekspertise innen både hagedesign, blomsterdekor, sopp og bær.

– Vi har en rød tråd som går gjennom hele programmet og det er hage. Vi ønsker at det skal være blomstrende hager og bord under markedet, sier Knut Erling Røhnebæk i InnlandsMarkedet.

Det er Ringsaker Bondelag, Ringsaker Bygdekvinnelag, Moelv Handelsstand, Ringsaker kommune og Moelv Idé- og Næringsforum som står bak Innlandsmarkedet. Målet deres med Innlandsmarkedet er å skape handel i sentrum og trekke fram landbruket. De har derfor sørget for at det er aktiviteter og stands for både store og små hvor landbruket er i fokus.

Innlandsmarkedet er også attraktive handelsdager i Moelv med butikker som legger opp til aktuelle tilbud.

Kokkekamp

Komiteen for Innlandsmarkedet viderefører aktiviteter fra tidligere år og har føyd nytt innhold inn i programmet.

– Vi har fokus på at det skal være ting for både liten og stor, men barnas innlandsmarked er nok det elementet i markedet som får mest oppmerksomhet. Det blir eventyrskog, dyrestanden i en helt ny drakt hvor det blir mulighet til å hilse på både hester, kalver, grisunger, geiter, kyllinger og kaniner for å nevne noe. Vi har også i år med Geitmyra som var veldig populært i fjor.

– Disse handelsdagene startet som Markens Grøde i 1999, og fra første dag har det vært sagt klart at arrangementet skulle være fritt for ballonger, sukkerspinn og karuseller. Dette syntes vi fortsatt er gode rammer og forholde seg til, og noe vi merker at publikum setter pris på. Vi ønsker å formidle matkultur fra Innlandet, vise mangfoldet og øke kunnskapen om lokal produsert mat, sier Røhnebæk.

Komiteen for Innlandsmarkedet anslår at rundt halvparten av programmet er rettet mot barn og unge, men har også variert underholdning på scenen både på dag og kveld.

– Vi har med flere gode navn på programmet. Lørdag braker blant annet artist og matentusiast Heine Totland sammen med kokebokforfatter og matentusiast Andreas Viestad til en uhøytidelig kokkekamp om å lage den beste lammegryta. I tillegg til kokkekniv har Totland selvsagt også med gitar, så her blir det både rock’n roll over grytene, smaksprøver og mange tips å plukke med seg for publikum, sier Østenheden.