Startskuddet går i Moelv, nærmere bestemt på skøytebanen i Garveriparken klokken 12.

Brumunddal følger etter med sitt «Winter Wonderland» lørdag 28. januar klokken 17.00, ved «Istidområdet» og skøytebanen nede ved Fønix, opplyser Ringsaker kommune i en pressemelding onsdag.

– Byene pyntes til «Istid» med snømenn og andre dekorelementer i disse dager, og vi gleder oss stort til å møte store og små på skøytebanene. Å legge til rette for gode møteplasser som også er bra for folkehelsa, er en viktig del av «Istid», sier arrangementskoordinator Henriette Enger.

Programmet for åpningen er det samme både i Moelv og Brumunddal. Skøytere fra Hamar Idrettslag kommer og har «Frost-show» med selveste Anna og Elsa. Etter forestillingen holder de kurs for alle som vil lære seg noen fine «moves» på isen.

– HIL har vært med på åpningen av «Istid» flere ganger før, og de imponerer med sin isdans hver gang. Vi gleder oss veldig til å ønske velkommen til «Istid» igjen, sier Monica Rylander i Ringsaker kommune.

I Moelv holder Frivilligsentralen åpent, og låner ut skøyter fra BUA. Der er det også muligheter for å varme seg, kjøpe kaffe, kakao og vafler. BUA er også til stede med utlån av utstyr i Brumunddal, og det vil være muligheter for å kjøpe seg noe varmt å drikke.

Det vil også være bålpanner på plassen, så alle som vil kan ha med seg pølser eller annen mat å grille, melder kommunen.