Gå til sidens hovedinnhold

Klarte ikke å følge opp superløpet, men vant prestisjefull sekundstrid

Junioren Jonas Vika overrasket og overbeviste med mandagens 13. plass på 10 km klassisk under NM for senior. Det klarte han ikke å følge opp tirsdag, men kunne likevel glede seg over prestisjeseier i en hard sekundstrid.

Jonas Vika fra Mjøsski opplever gode dager, men er ikke den eneste sterke skiløperen fra Ringsaker. Tirsdag meldte både klubbkamerat Håvard Hovde og ringreven Simen Andreas Sveen seg på i kampen om å bli beste lokale løper under NM på ski i Trondheim.

Vika ble beste junior under NM mandag: – Gir selvtillit og motivasjon

De tre kjempet til slutt om å plassere seg topp 30 på distansen i NM, men vel så viktig ble nok den lokale kampen.

Håvard Hovde var sterkest på slutten av de to Mjøsskiløperne, men klarte akkurat ikke å passere Vika tidsmessig. Til slutt endte Hovde snaue to sekunder bak.

Simens Sveen åpnet best av de tre og hadde best tid på de første passeringene, men ringingen klarte ikke å holde tempoet opp i konkurranse med dem. I mål måtte han se at det var henholdsvis 10 og 12 sekunder opp til unggutta fra Mjøsski. For Hovde som har slitt litt så langt var plasseringen litt bedre enn før i vinter.

Sjur Røthe vant 15 kilometer i NM. Jonas Vika ble til slutt nummer 32 og var to minutter bak vinneren. Mandag var ingen juniorløpere bedre enn Vika, men tirsdag var han tredje beste løper. Håvard Hovde ble nummer 34 og Simen Sveen endte til slutt som nummer 36. Johannes Bordal fra Mjøsski var siste lokale løper på distansen og ble nummer 50 på 15-kilometeren.