Gå til sidens hovedinnhold

KM-oppsving med Moelven som fast arrangør – nå er det klart for nytt terrengløp på golfbana

Artikkelen er over 1 år gammel

KM i terrengløp 1. mai begynner å bli en godt innarbeidet tradisjon i Moelv og for fjerde år på rad vil det bli kjempet om KM-titler på golfbana. Arrangementet har hatt en solid oppsving etter at Moelven ble fast arrangør i 2011.

Moelven IL har arrangert KM hvert år siden 2011. Før det ble KM arrangert annethvert år i Elverum og på Brandbu. Dette medførte at deltakerne det ene året i all hovedsak var hedmarkinger og med kraftig overvekt av opplendinger det påfølgende året.

Ved å flytte arrangementet til Moelv er det en reisebelastning alle kan leve med og det bærer påmeldingene preg av.

– Det har blitt mange flere deltakere etter at Moelven tok over arrangementet. I tillegg til flere påmeldinger er det også jevnt fordelt mellom kretsene, sier Kåshagen.

Gode forhold

Det er fjerde året på rad KM arrangeres på golfbana etter at det ble flyttet ditt fra Moskogen i 2016.

I år smeller det igjen og Dag Kåshagen i Moelven Friidrett kan lokke med løyper som nesten er for fine til at det kvalifiserer som terrengløp.

Den snørike vinteren har tilsynelatende ikke satt sitt preg på golfbana og hvis værprognosene holder stikk fram til onsdag ser det ut til å bli langt triveligere for deltakerne enn det var i fjor. Da var det fire grader i lufta, bløtt og med snø enkelte steder i løypa.

– Forholdene er svært gode i år, men vi hadde arrangert løp uansett forhold. Det hadde ikke gjort noe om det hadde vært snø og gjørme for å arrangere terrengløp. Vi arrangerer i de forholdene som er til enhver tid. Vi låner jo grunn av Mjøsen Golfklubb, og det er vi svært glade for. Det er fantastisk gjort å stenge for golf slik at vi får arrangert KM, sier Kåshagen.

De unge dominerer

Midt på dagen søndag nærmet det seg 80 påmeldte og da var det nesten bare deltakere under 18 år. Det totale antallet deltakere pleier å ligge på ca. 120 og Kåshagen regner med at det vil dryppe på flere de nærmeste dagene.

– Det kommer alltid en del etteranmeldinger og vi tar imot påmeldinger helt fram til start. Det er litt tynt med påmeldte seniorer foreløpig, men det har imidlertid ikke så mye å si hvis de er med når starten går. Vi ligger faktisk bedre an på seniorsiden enn i fjor og vi skulle gjerne ha hatt med enda flere, men det viktigste er at dette er en liten løpsfest for de unge, sier han.

Løpet er åpent for alle, men for å kunne kjempe om KM-tittel må man være tilknyttet en friidrettsklubb. Om man representerer f. eks skiklubb eller fotballag løper man i en egen klasse.